IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емил Караниколов: Ще внесем предложение в НС за отлагане на Закона за горивата

По-рано днес министърът на икономиката е разговарял с представители на малкия бизнес, с които е обсъдил условията на законопроекта

20:45 | 08.01.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Министърът на икономиката Емил Караниколов (ляво).<em> Снимка: БТА</em></p>

Министърът на икономиката Емил Караниколов (ляво). Снимка: БТА

Министерството на икономиката ще внесе предложение в Народното събрание за отлагане с 6 месеца на влизането в сила на Закона за горивата. Това заяви днес по време на извънредно заседание на Съвета за тристранно сътрудничество министърът на икономиката Емил Караниколов. 

По неговите думи в закона съществуват текстове, които са неприложими за българската икономика и могат да повлияят негативно върху търговците и гражданите поради липсата на адекватно решение на редица въпроси, възникнали около неговите рамки.

Той добави, че по-рано през деня се е срещнал с представители на малкия бизнес и е обсъдил проблема с тях.

Омбудсманът на Република България Мая Манолова внесе жалба в Конституционния съд във връзка със Закона за горивата. По нейните думи той е "тежък удар върху малките търговци и превозвачи на горива“.

Според нея в този закон са наложени непосилни изисквания и висок уставен капитал, които притискат малките търговци.

Представителите на малкия бизнес с горива вече се подготвят да започнат протести във всички големи градове в страната, като се предвижда и затваряне на някои гранични пунктове.

Законопроектът, срещу който още от предлагането му имаше възражения, предвижда регистрационен режим за фирмите, продаващи на едро и дребно горива, както и ежегодно обезпечение до 500 хил. лв. за петролните бази и складове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
s3
преди 5 години
Ако интересите на индустриалния капитал у нас го налагат, нека да се отложи. Все пак управлението не е самоцел, а начин да служим на индустриалния капитал у нас, за да се развива индустрията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
lyusien
преди 5 години
Типично за този министър Пък и тези преди него След като отлагаха монтиране на измервателни уреди за горивата и алкохола има няма 10 години сега правят същото със закона за горивата Защо не го попитате този министър къде беше той когато се приемаше този закон в Н С
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още