IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайски текстилен гигант проучва пазара в България

Orient International Holding е предложила обучение на български специалисти

11:42 | 27.09.18 г.
Китайски текстилен гигант проучва пазара в България

Представители на базираната в Шанхай група Orient International Holding, една от най-големите текстилни компании в световен мащаб, са посетили България. Тридневното посещение е било с цел китайската компания да се запознае с текстилната промишленост и с българския пазар. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria Десислава Дончева, председател на Българо-китайската камара за индустриално развитие. 

По този повод е бил организиран и българо-китайският форум „Иновации в текстилната промишленост“, заяви Десислава Дончева в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Orient International Holding има 77 хил. служители, притежава редица модни марки, заема водеща позиция по производство на текстил за автомобилната индустрия. От заводите на групата 50 са в Китай, а останалите са извън страната. Все още компанията няма инвестиция в Източна Европа.

Фирмата е отправила предложение за обучение на български специалисти.

Покупателната способност на потребителите в Китай се е повишила и поради това търсенето на вносни стоки в страната се расте, добави председателят на Българо-китайската камара за индустриално развитие. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още