IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Концесионерът на ски-зоната в Банско е платил 270 хил. лева такси през 2016 г.

Приходите от концесии в бюджета на МОСВ през миналата година са в размер на около 4,5 млн. лева

14:55 | 06.12.17 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Banskoski.com</em></p>

Снимка: Banskoski.com

Приходите от плащанията по концесионния договор на ски зоната в Банско, част от природен парк "Пирин", в бюджета на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) възлизат на малко над 270 хил. лева през 2016 г. Отделно приходите в държавния бюджет от ДДС върху концесионните такси са в размер на 54 хил. лева.

Това отчете МОСВ по отношение на приходите от таксите по концесионните договори за миналата година по време на редовното правителствено заседание по-рано днес. На него имаше включена точка, която се отнася до разширяване на зоната, но разглеждането й беше официално отложено. 

Освен ски-зоната държавната собственост, отдадена на концесия, управлявана от екоминистерството, включва и минерални извори.

От представения пред министрите доклад се вижда, че са сключени 15 договора за отдаване на концесия на ползването на минерални води. Приходите от тях през миналата година са 2,44 млн. лева без ДДС, а внесеният данък в държавната хазна е 698 хил. лева.

Концесионното плащане към общините, на чиято територия се намират изворите, възлиза на 1,04 млн. лева, посочват от пресцентъра на Министерския съвет.

Общо постъплениеята на МОСВ от концесионна дейност за 2016 г. са в размер на малко над 4,5 млн. лева.

Експертите от министерството не са установили нарушения на концесионните договори при проверки през миналата година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
vzhekoff
преди 6 години
Разбрахте, какво имам предвид, нали ?Грешката е моя за хилядите, но и 100 хектара да са, пак есмешно малко. Да не говорим, че те не ползват 100Ха, а се доказа, че ползват поне с 2/3 отгоре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
tnm
преди 6 години
Твърде интересно боравите с хилядарките. Вероятно си нямате и най-бегла представа колко като площ е 100 000 хектара!? П.П. Но дори и за 100 хектара, концесионната такса е обидно малка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
vzhekoff
преди 6 години
Около 100 хил. хектара според това тук: http://pirin.bg/orbel/5_3_1/4_ski_zona_bansko.htmКоето значи по около 2.70 лв. за хектар (за 10'000 кв. м), което прави по около 40 кв.м за 1 ст. или 0.027 ст. за кв.м !!! Това е за прокурор !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
pepe1234
преди 6 години
това защо ми се вижда леко смешно, 270 к за ски зоната. Те да я беха подарили направо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още