Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

"Летище София" намалява със 70% летищната такса за паркиране на авиопревозвачите

Отлага се плащането на концесионно възнаграждение на столичното и гражданските летища в Бургас и Варна, реши правителството

"Летище София" намалява със 70% летищната такса за паркиране на авиопревозвачите

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group, архив

Намалява се летищната такса за паркиране на "Летище София" със 70%. Предвиденият срок на действие е шест месеца, но не по-късно от настъпване на ефективната дата на концесията на аеропорта. Мярката е приложима за всички въздушни превозвачи, опериращи от и до "Летище София", реши правителството.

Това е една от мерките за подпомагане на въздушния транспорт и са насочени към минимизиране на последиците от пандемията от COVID-19.

Още по темата

Отлага се с осем месеца плащането на таксите за аеронавигационно обслужване в зоните и районите на летищата от всички въздушни превозвачи, съобщи още пресцентърът на Министерския съвет.

Министрите одобриха да се отложи плащането на концесионното възнаграждение за „Летище София“ ЕАД, дължимо за 2020 г., както и извършването на оперативни и капиталови разходи.

Отлагането на плащането на концесионно възнаграждение е приложимо за концесионерите на гражданско летище за обществено ползване Бургас и Варна.

Подобна мярка е одобрена от Европейската комисия на 11 април за отлагане плащането на концесионни такси от операторите на летищата в Шарлероа и Лиеж, Белгия. Тя е селективна и условие за нейното въвеждане е одобряването от службите на Европейската комисия.

Всяка една от предложените мерки в доклада ще бъде приведена в изпълнение след спазване на необходимите национални процедури, както и тези на ниво Европейска комисия, посочват от Министерския съвет.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
ВиК холдингът ще погаси дълговете на дружествата в Добрич и Шумен