Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Повечето от хотелиерите са склонни да намалят цената на пакетните услуги

В краткосрочен план една трета от мениджърите предвиждат временно да преустановят дейността на местата за настаняване, показва анкета на НСИ

Повечето от хотелиерите са склонни да намалят цената на пакетните услуги

Снимка: Pixabay

През ноември 49,9% от мениджърите на хотели в страната са обмисляли да предложат на своите клиенти алтернативен период за използване на направените резервации, 66,3% са имали намерение да намалят цената на пакет услуги, а 47,3% - на нощувката. Това показва анкетно проучване на Националният статистически институт, направено през декември сред управителите на местата за настаняване.

През ноември 74,1% от управителите отчитат намаление в приходите от дейността си спрямо предходния месец, докато 23,8% посочват, че няма промяна.

Същевременно местата за настаняване, които са се възползвали от правителствените мерки за подпомагане на работодателите за пореден месец, продължават да се увеличават и достигат 31,8% от всички, сочат данните.

По отношение на наетия персонал през последния месец се регистрира увеличение на ръководителите, предприели основните мерки: „платен отпуск“, „неплатен отпуск“, „намаляване на възнагражденията на персонала“ и „дистанционна форма на работа“.

В краткосрочен план (през следващия един месец) 44,8% от мениджърите прогнозират, че ще могат да обслужат „до 50%“ от разходите за дейността със собствени средства, 33,8% няма да могат да се справят сами, а 20,8% от анкетираните посочват, че ще успеят „до 100%“.

Що се отнася до бъдещата им активност в краткосрочен план, през ноември 44,6% от ръководителите смятат да продължат с настоящата си дейност макар и с намален обем, 28,1% предвиждат временно да преустановят дейността си, 21,8% от тях смятат да продължат да работят, а 3,5% прогнозират да прекратят дейност.

 

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Е-здравеопазването - подобрява достъпа до здравни услуги, но не е панацея