Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Прокуратурата проверява фирма доставчик на храна за три столични болници

До 20 дни ще е ясно дали са правени компромиси с качеството на храната за „Пирогов“, „Шейново“ и Националната специализирана болница за физикална терапия

Прокуратурата проверява фирма доставчик на храна за три столични болници

Снимка: Pixabay

Софийската градска прокуратура ще проверява фирмата доставчик на храна за болниците „Пирогов“, „Шейново“ и Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация, съобщи на сайта си държавното обвинение.

Още по темата

Прокуратурата се самосезира след информация в медии за доставка на негодна храна за болничните заведения в столицата от търговското дружество „И. – И.Г.“ ЕТ.

Служители на фирмата информирали, че за приготвянето на храната се използват негодни продукти - мляко, плодове, зеленчуци, яйца и месо. По техни думи, по изрично нареждане на ръководството на доставчика, готвачите прилагали конкретни начини за обработка на продуктите в процеса на готвенето.

Прокуратурата е разпоредила на софийската Регионална здравна инспекция да извърши незабавни проверки на място и по документи.

Инспекторите трябва да установят дали се спазват здравните и технологичните правила при приготвянето на храната.

Трябва да се проверят помещенията на фирмата, в които се приготвя храната за лечебните заведения, които се намират в района на бул. „Брюксел“ в столицата.

Здравните инспектори трябва да се произнесат дали се спазват здравните и технологичните правила при приготвянето на храната според указанията на Министерството на здравеопазването и националните и европейските стандарти.

Срокът за извършване на проверката е 20 дни, след което материалите ще са на разположение на Софийска градска прокуратура.

От фирмата доставчик на храна за болниците ЕТ „Ира-Ирена Георгиева“ са категорични, че не приготвят и не доставят развалени храни, пише в становището на собствениците на компанията Борислав и Ирена Радулови.

В него те твърдят, че продуктите за готвене се набавят всекидневно и не е възможно да има застояване на количества.

Компанията обслужва многобройни обекти с около 3000 порции на ден и не може да си позволи да бъде компрометирана, категорични са от ЕТ „Ира-Ирена Георгиева“ и напомнят, че доставчиците на зеленчуци, плодове, месо, яйца, риба, мляко и млечни продукти са изцяло български и дългогодишни партньори.

Според Борислав Радулов атаката срещу компанията идва от уволнени готвачки – майка и дъщеря, които не са спазвали хигиенните норми. Те направили снимки в хладилния склад за отпадъци, предназначени за брак.

 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
СДВР обеща да премахне блокадите в София