IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протестът на бизнеса не се отрази на енергийната система

Работодателите протестират с искане за реформи в енергетиката

12:25 | 26.06.15 г.
Протестът на бизнеса не се отрази на енергийната система

В знак на протест и с искане за реформи в енергетиката представителите на четири работодателски организации обявиха, че днес ще ограничат мощностите си със 150 мегавата. Това беше направено в периода между 11 и 12 часа.

Оперативните данни на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) обаче не показаха в този времеви отрязък намаление на товара на системата.То се движеше между 3,9 хил. и 4 хил. мегавата, колкото беше и преди, и след края на обявения протест. 

Основните производители в този период са атомната централа (2 хил. мегавата) и кондензационните централи (2 хил. мегавата). Около 500 мегавата бяха осигурявани от фотоволтаичните централи в страната, показаха още данните на оператора.

Представителите на бизнеса предупредиха през миналата седмица, че ще изключат и намаляват мощности и това може да предизвика сериозни проблеми за енергийната система, които могат да се усетят дори и в Европа, защото българската мрежа е свързана с европейската.

На този етап обаче до такава ситуация не се стигна. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още