IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Сиела Норма" ще достави машините за гласуване

Централната избирателна комисия обявяви дружеството изпълнител по обществената поръчка за доставка на електронните устройства за парламентарните избори

18:36 | 30.12.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Дружество „Сиела Норма“ ще бъде изпълнител на обществената поръчка за доставка на машините за гласуване на парламентарните избори при водещ критерий най-ниска цена, реши Централната избирателна комисия, съобщи БНР.

В поръчката участваха общо осем кандидати, но на финала на надпреварата останаха само двама от тях, които подадоха оферти - „Лекс.БГ“ и „Сиела Норма“.

Предложенията на двете фирми - "Лекс.БГ" и "Сиела Норма", се оказаха еднакви като стойност. При последвалите проведени преговори на Комисията по поръчката с тях, "Сиела Норма" е обявила, че ще намали с хиляда лева без ДДС цената.

Решението на ЦИК за обявяването на дружество "Сиела Норма" за изпълнител по обществената поръчка за доставка на специализирани устройства за електронно машинно гласуване беше взето, въпреки изразените на заседанието особени мнения на членовете на Комисията по поръчката, свързани със съмнения за споразумения между двете фирми и нарушение на конкуренцията.

 "Аз вече съм убеден, че е така, че тези лица са свързани", заяви членът на ЦИК Ивайло Ивков.

Председателят на ЦИК Александър Андреев коментира, че „всеки един от участниците има своите права по Закона за обществените поръчки и според Изборния кодекс, за да може евентуално да предприеме необходимите действия“.

Очаква се договорът с победителя в надпреварата да бъде сключен на 8 януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още