Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Специализираната прокуратура влезе в офисите на „Кинтекс“

В рамките на досъдебно производство за престъпно сдружаване и безстопанственост се изземат документи и се претърсват помещения

Специализираната прокуратура влезе в офисите на „Кинтекс“

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Специализираната прокуратура (СП)  и следователи от Следствения отдел към СП извършват от тази сутрин следствени действия в  офисите на държавното дружество за търговия с оръжия „Кинтекс“. В хода на разследването участват и служители на ДАНС. Това става ясно от информация в сайта на прокуратурата.

Проверката е в рамките на досъдебно производство от 1 февруари за престъпно сдружаване и безстопанственост. Изземат се документи и се претърсват помещения.

Още по темата

Повече подробности не се съобщават.

"Кинтекс" ЕАД е държавна компания за външна търговия с оръжие, боеприпаси и специална продукция. Основаната  през 1966 г. като специализирано предприятие за търговия с военно имущество компания може да се похвали към края на третото тримесечие на 2018 г. със сериозен ръст на печалбата. 

Според отчета за финансовото състояние в края на септември печалбата скача със 70% - от 17 млн. лева преди година до 29,4 млн. лв. сега. Към края на юни печалбата беше 12,1 млн. лв. 

Причина за добрите резултати вероятно е осъщественият износ със специална продукция в размер на 231 млн. лв. (199 млн. лв. за третото тримесечие на 2017 г.). Според отчета за търговската дейност основните доставки на боеприпаси и въоръжение са били за Индия (реализирана печалба от 80,3 млн. долара), Алжир (7,2 млн. долара) и Етиопия (41 хил. долара).

Дружеството има два кредита – към „Банка ДСК“ в размер на 52,8 млн. лв., и към Българска банка за развитие в размер на 19,5 млн. лв. Във финансовия отчет се посочва, че компанията не изпитва затруднения при обслужването на заемите си. Разходите за заплати в края на деветмесечието са малко над 2 млн. лв., при 1,8 млн. лв. в края на септември 2017 г.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
6
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
ПРОЧЕТЕТЕ СТАТИЯТА:
"Борисов дава ВПК на Пеевски, държавата губи около 1 млрд"

ТЯ ХВЪРЛЯ СВЕТЛИНА ВЪРХУ СЛУЧВАЩОТО СЕ , А ИМЕННО - опита на ГЕРБ да дисциплинира отсъстващите от парламента представители на ДПС , ЛИПСАТА на които обезсмисля продължаване на работата на това Народно събрание.

Още от Икономика и политика
Бюджетната комисия в парламента прие намаляване на партийната субсидия на 1 лв.