IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Южна Корея готви още правила за регулиране на търговията с криптовалути

Биткойнът е много популярен сред домакините и студентите в страната

12:09 | 28.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Южнокорейското правителство готви нови мерки за регулиране на търговията с крипотовалути, съобщава CNBC. Страната е един от най-големите центрове за биткойна и плановете за регулация доведоха до спад на цената на дигиталната валута.

В края на миналата седмица инвеститорите масово разпродадоха биткойни и цената им падна до ниво от малко над 10 хил. долара, показват данните на CoinDesk. Последва успокоение и ново повишение до ниво над 14 хил. долара, но днес отново има спад от 11% до 13,6 хил. долара, допълва CNBC.

Според информацията на Ройтерс Сеул се готви да забрани търговията с биткойни и други дигитални валути от анонимни сметки, а властите ще имат правото да затварят борси за търговия с криптовалути.

По-рано властите в страната съобщиха, че ще облагат приходите от търговия с криптовалути, за да намалят риска от спекулации.

"Правителството предупреди на няколко пъти, че виртуалните пари не могат да играят ролята на реална валута и могат да причинят големи загуби заради голямата волатилност", се казва в изявление на правителството на Южна Корея, цитирано от агенцията.

Властите отбелязват, че цената на криптовалутите на борсите в Южна Корея е много по-висока, отколкото на другите пазари, но не дават примери за това.

Биткойнът е много популярен в Южна Корея, особено сред домакини и студенти, пише още Ройтерс.

Още за биткойните можете да намерите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още