IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Eurostar ще свързва Лондон с Амстердам от 4 април

Около 4 млн. души към момента пътуват между двата града по въздух

17:26 | 09.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Eurostar International ще свързва с железопътен транспорт Лондон и Холандия от 4 април. Това е най-голямото разширяване на мрежата на високоскоростния железопътен оператор от 1994 г., когато започва да работи, пише Bloomberg.

Влак от британската столица ще пътува малко повече от три часа до Ротердам и още 40 минути до Амстердам. Компанията работи за пускането на линията от 2013 г.

Около 4 млн. души към момента пътуват между Лондон и Амстердам по въздух, а Eurostar се насочва към значителен дял от този пазар. Компанията притежава над 70% дял в комбинирания въздушен и железопътен транспорт между Лондон и Париж, въпреки че времето за пътуване до френската столица е значително по-кратко – 2 часа и 15 минути.

„Ние сме много развълнувани“, казва в интервю по телефона главният изпълнителен директор на Eurostar Никола Петрович. "Преди години казахме, че искаме да достигнем до много повече дестинации, а добавянето на Амстердам наистина е последното парче от пъзела“, коментира той.

Влакове по новия маршрут първоначално ще се движат два пъти на ден, като ще тръгват от Лондон в 08:31 сутринта и в 17:31 следобед. Пътниците на връщане първоначално ще трябва да спират в Брюксел за паспортен контрол, защото холандските гари все още не са оборудвани, за да извършват тези проверки.

Eurostar, контролирана от френския държавен железопътен оператор SNCF, заяви, че изпитва известни притеснения относно влиянието върху пътуванията от излизането на Великобритания от Европейския съюз (ЕС).
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още