IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-добра технология ще направи Европа водещ производител на автомобили

Общините да помислят как да се развие електромобилната инфраструктура, съветва Храбрин Иванчев от Българската асоциация електрически превозни средства

19:00 | 16.06.20 г.
По-добра технология ще направи Европа водещ производител на автомобили

“Чуха се гласове, че кризата ще намали някои изисквания за вредните емисии. Засега нито една забрана или рестрикция за замърсяващите коли не е отменена”, посочи той.

Иванчев смята, че в Европа платформите за споделено пътуване са много развити. 

Той обясни, че в Стария континент се произвеждат по-малко от 20% от електрическите средства в света.

Според експерта Европа трябва да навакса и да достигне Китай в развитието на технологията - електрическата батерия в бъдеще да стане по-лека, да има повече цикли за зареждане, да се зарежда по-бързо

По думите на Иванчев целенасоченото действие на европейските лидери и подобряването на технологията ще позволи на Европа да остане водещ производител на автомобили.

“В България ние се опитваме от много време да насърчим българските институции да подходят по-отговорно към тези промени. Автопаркът в страната не се управлява, не се полага институционална грижа”, коментира той. 

По думите му зарядните станции в нашата страна са дело на частна инициатива, а към края на миналата година те са наброявали 150. 

Иванчев смята, че е нужно, след като отминат негативите от коронавируса, общините да помислят как да се развие електромобилната инфраструктура. 

Целия разговор вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още