IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ вървят към разпускане на работната група за коронавируса

Според президента Доналд Тръмп нов екип трябва да поеме работата и да се съсредоточи върху отварянето на икономиката

11:02 | 06.05.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Работната коронавирусна група на Белия дом може да бъде разпусната през следващите седмици - още един знак, че американският президент Доналд Тръмп иска да излезе от режима на криза възможно най-бързо, пише Die Zeit.

Според вицепрезидента Майк Пенс работната група може да прекрати ангажиментите си в края на май или началото на юни предвид напредъка в борбата с коронавируса.

Впоследствие задачите на групата експерти, съветващи Тръмп за това как да се справи с пандемията, трябва постепенно да бъдат прехвърлени обратно на компетентните органи.

Управлението на кризи скоро трябва да се извършва по обичайния си начин, каза Пенс.

Работната група координира усилията на правителството на САЩ за овладяване на пандемията от края на януари. През последните седмици вирусологът Антъни Фочи стана известен като нейното лице.

Според Доналд Тръмп нов екип трябва да поеме работата и да се съсредоточи върху възобновяването на икономиката. „Не можем да държим страната си затворена пет години“, казва той.

„Ситуацията не е перфектна, някои хора са тежко засегнати от вируса, но трябва да отворим страната отново скоро“, подчерта още Тръмп.

Данните обаче показват, че пандемията далеч не е под контрол в САЩ. Около 1,2 милиона души там са заразени, според данни на университета „Джон Хопкинс“. Около 70 000 души са починали. Експертите прогнозират, че броят на смъртните случаи в САЩ може да нарасне до 134 000 души до средата на лятото.

Още новини четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
крас
преди 3 години
САЩ не вървят !ТЕ СА В СЪСТОЯНИЕ НА СВОБОДНО ПАДАНЕ КЪМ ДЪНОТО НА ПРОПАСТА, УВЛИЧАЙКИ СЪС СЕБЕ СИ ВСИЧКО КОЕТО Е ЗАКАЧЕНО ЗА ТЯХ.Тъй като ще се намерят малоумничещи които няма да се съгласят с това, ви предлагам една статия на ИНВЕСТОР БГ от 2012 година озаглавена:"Джим Роджърс: САЩ се приближават до още по-тежка финансова криза"https://***.investor.bg/sasht/337/a/djim-rodjyrs-sasht-se-priblijavat-do-oshte-po-tejka-finansova-kriza-118231/Единственото, което Бернанке може, е да печата пари, смята инвеститорът наблюдавайки какво се случва в далечната 2012 година!!КАКВО ПРАВИ ФЕД СЕГА?!!Ами същото което е правило и през 2012 година. ДЪЖДА ОТ ДОЛАРИ СЕ ИЗСИПВА В МОМЕНТА, А РЕЗУЛТАТА - нулев. САЩ са най-големия държавен длъжник в световната история, категоричен бе Роджърс. Задълженията преминаха всякакви граници. Бихте ли заели пари на човек, който само ги харчи и не прави нищо за тях?, Не, не бихте го направили, добави той през далечната 2012 година.Имаме военни части в 150 държави. Те не вършат нищо свястно, само ни създават врагове. Струват ни цяло състояние, подчертава той.Роджърс сподели, че не поддържа дълги позиции в каквито и да било американски активи и разполага с малко акции на компании от технологичния сектор на САЩ.През същата тази 2012 год. РОДЖЪРС е направил е вложения в китайски акции и суровини и би приветствал понижаването на цените на среброто и златото, за да може да вдигне телефона и да купи още. Той е инвестирал и в китайска валута, като според него юанът ще стане по-стабилна валута от долара.Познал ли е през 2012 година Роджърс ?!!ОКАЗВА СЕ, ЧЕ ДА !!Какво предстои. ПРЕДСТОИ БАНКРУТА НА ЕДНА СИСТЕМА, КОЯТО НАЛАГАШЕ НАЦИОНАЛНАТА СИ ВАЛУТА В СВЕТОВНАТА СИСТЕМА НА РАЗПЛАЩАНЕ. Не разбирам какво се е случило с публикувалият статията в ИНВЕСТОР Венцислав Дяков и защо е отсвирен още през 2013 година?!!Може би заради статии като тази разкриваща предстоящият апокалипсис на една скапана либерална система каквато е тази в САЩ, момчето е било отсвирено. ЖАЛКА ИСТОРИЯ СМЕ БЕ ГОСПОДА - ДРУГАРИ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
terziеv
преди 3 години
САЩ вървЯТ... Щати, мамка му, щати.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още