Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Алтерко“ отчете 54,5% ръст на приходите за деветте месеца на 2021 г.

Приходите от продажби на устройства Shelly са нараснали с 61,7%

„Алтерко“ отчете 54,5% ръст на приходите за деветте месеца на 2021 г.

Снимка: Pixabay

Приходите от продажби на „Алтерко“ на устройства и съпътстващи услуги за първите девет месеца на 2021 г. достигат 37,8 млн. лева, което представлява ръст от 54,5% спрямо същия период на 2020 г., съобщи компанията в платформата x3news. Данните за финансовите резултати са предварителни на консолидирана база към края на третото тримесечие на 2021 г.

Приходите от продажби на устройства с марка Shelly са нараснали с 61,7%, а приходите от продажба на устройства с марка MyKi са намалели с 18,9%.

Още по темата

Намалението при  MyKi се дължи основно на влиянието на противоепидемичните мерки, предприети от правителствата на редица страни, в които се продават устройствата.

Що се отнася до третото тримесечие на 2021 г., дружеството отчита 11,6 млн. лв. приходи от продажби на устройства и свързаните с тях услуги, което е ръст от 21,1% спрямо същия период на 2020 г.

В съобщението се уточнява, че посочените стойности включват само данни за приходи от продажби на устройства и свързаните с тях услуги.

В бъдеще финансовите отчети на дружеството няма да включват приходи от VAS (услуги с добавена стойност), след като през септември 2021 г. бе финализирана сделката по продажба на телекомуникационния бизнес на „Алтерко“ АД в Азия. 

За последните 12 месеца акциите на дружеството поскъпват с 372,22% при 20,2 млн. лв. оборот и пазарна капитализация от 367,2 млн. лв.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Търговията с акциите на 3 дружества формира почти 82% от оборота на БФБ