Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

ФНИБ АДСИЦ организира уебинар за развитието на дружеството на 20 май

Темите са финансовият отчет за първото тримесечие на 2020 г. и актуалното състояние пред портфейла на дружеството от офиси, търговски площи и парцели

ФНИБ АДСИЦ организира уебинар за развитието на дружеството на 20 май

Офис сграда Камбаните на Околовръстен път в София Снимка: brefbg.com

“Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ организира регулярния тримесечен уебинар за развитието на дружеството на 20 май 2020 г. от 11 ч., съобщи компанията в уеб страницата си.

Темите са финансовият отчет за първото тримесечие на 2020 г. и актуалното състояние пред портфейла на дружеството от офиси, търговски площи и парцели.

Вероятно основен въпрос ще е може ли работата от вкъщи да конкурира офис сградите и да доведе до незаети офис площи и по-ниски цени в сектора. Също така връщат ли се вече служители в офисите и какви мерки е предприел фонда в подкрепа на наемателите си, след като вече обяви разговори в тази посока.

В дискусията ще участват и ще са на разположение да отговарят Тодор Брешков, председател на Съвета на директорите и Димитър Марков отговарящ за финансовите данни и прогнози.

Всички, които имат желание да участват в уебинара, могат да направят това, като използват регистрацията си от предишните събития или като си направят нова регистрация. Регистрацията в системата може да се ползва многократно за всички събития, организирани от Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ.

Въпроси към участниците може да бъдат зададени още сега в тема за въпроси след регистрацията, както и по време на самия уебинар.

Фондът отдава под наем два от магазините на „Мосю Бриколаж" - в гр. София на бул. Цариградско шосе и в гр. Варна. „В краят на отчетния период (март - бел. авт.) започнаха разговори с наемателя за мерки за справяне с настъпилото през март извънредно положение в страната и настъпилите затруднения в неговата дейност. Резултатите от мерките в помощ на наемателя ще имат отражение върху приходите на Фонда през второто тримесечие“, казва се в отчета за първото тримесечие.

Друг проект на фонда е Офис сграда 1 в Бизнес парк София. Там е загубен наемател и са започнали разговори с другите наематели. „В края на периода изтече договорът за наем на „Булпрос Консултинг", с което от април заетостта на имота спада на 91,3%. След края на отчетния период Дружеството стартира разговори с някои от наемателите във връзка с наложената извънредна обстановка в страната. Временните мерки ще се отразят в резултата на Дружеството през второто тримесечие на годината“, допълва се в документа

Работещ проект на ФНИБ АДСИЦ е и Офис сграда Камбаните в София. „След края на отчетния период Дружеството започна разговори с наемателите от сградата за необходимите мерки за преодоляването на обявеното извънредно положение в страната. Временните облекчения за наемателите ще имат отражение върху дейността на Дружеството през второто тримесечие на годината“, посочва се в отчета.

По отношение на офис сградата в София Тех Парк в София, която в момента е в строеж, компанията има парични средства от 21,6 млн. лв. към 31 март 2020 г., които ще покрият част от строителството, но няма да са достатъчно и в бъдеще ще трябва да тегли кредит.

Строителството обаче не е замразено. За този проект в отчета пише: „Очакваната стойност на строителството на новата сграда е около 36 млн.евро. Финансирането на новия проект първоначално ще бъде реализирано с наличните от увеличението на капитала средства и на по-късен етап - със заемни средства. През периода продължава работата по маркетинговата кампания на проекта. След подписания договор за наем през 2019 г. към края на март 2020 г. дружеството има само един подписан договор за наем на офис площи с „РОБЕРТ БОШ” ЕООД. Договорът е за срок от 6 г., а общата отдадена площ е 2 749.41 кв.м. С отдадените помещения запълняемостта на сградата става 8.5% от отдаваемите площи. Предвид усложнената обстановка с разпространението на COVID-19 и въведеното извънредно положение в страната от 13 март 2020 г. Дружеството очаква да се увеличи строителния риск за проекта, който в бъдеще може да окаже влияние върху сроковете за изграждане на сградата и върху общата сума за реализирането на проекта. Въпреки утежнените условия Фондът ще положи максимални усилия за минимизиране влиянието на строителния риск върху проекта“.

Дружеството отчита ръст на нетната печалба със 7,5% на годишна база до 1,2 млн. лв. през първото тримесечие. Приходите се увеличават с 6% на годишна база до 1,93 млн. лв. за януари-март 2020 г.

Компанията има и парцели във Видин, Лозенец (на Черно море), София и други, които са замразени.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава акции в капитала на „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Седмицата на БФБ започва с повече печеливши компании