IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Името на кредитора, в чиято полза се продават акции на Меком, е тайна

Това съобщи частният съдебен изпълнител Димоларова, а в Коментари на Investor.bg се породи съмнение, че това е Дар Финанс ЕООД

13:44 | 13.07.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Името на кредитора, в чиято полза се продават акции на Меком, е тайна

Името на кредитора в полза на когото се продават акции на Меком АД, е конфиденциално, каза за Investor.bg частният съдебен изпълнител Уляна Димоларова. В отговор на запитване от Investor.bg тя пише следното:

„За погасяване на задължения на акционер на Меком АД, гр. Силистра, в хода на образувано в кантората ми изпълнително производство, по моя поръчка и по реда на чл. 516, ал. 7 от ГПК са продадени акции от капитала на Меком АД.

Поръчката е за продажба на толкова броя акции, собственост на акционера-длъжник по изпълнителното дело, колкото са необходими за погасяване на присъденото вземане в полза на взискателите.

Поради конфиденциалността на информацията по изпълнителните дела други данни не мога да Ви предоставя.”

Междувременно в темата за Меком в Коментари на Investor.bg се породи съмнение, че кредиторът е Дар Финанс ЕООД. На 12 юли 2012 г. в 22:50 коментаторът dex написа:

”ако Дар финанс е бил кредитор на Райчев срещу акциите, сега да е изискал от ЧСИ-то да продава и да си ги е купил, ми то техните пари, тия 2,5 мил, се връщат при тях... така, че това може да обяснява тия разпродажби след прехвърлянето на пакета... просто разсъждавам... не е препоръка”

Дар Финанс ЕООД увеличи дела си в Меком АД от 9,95% на 30,45% на 12 юни 2012 г., а Експат капитал АД го увеличи от 0 на 6,8%, също на 12 юни 2012 г. Това стана след като тези две лица купиха акции от съдебния изпълнител. По-късно със сетълмент на 15 юни 2012 г. Дар Финанс ЕООД е увеличилo дела си в Меком АД от 30,64% на 40,85%.

ЧСИ Уляна Димоларова е разполагала с 45,77 млн. акции, а оборотът на БФБ-София до момента е 51 млн. акции.

Въпросът е дали горницата от 5 млн. акции е вторична търговия с продажби от придобилите малки пакети, или продават купувачите на големите пакети (19,63 млн. акции, придобити по 2 ст.). Не е ясно и дали ЧСИ Димоларова е продала всички акции, с които е разполагала.

Представители на Експат Капитал АД се въздържаха от коментар на въпроса кой е кредиторът, за чието удовлетворяване се продават акции.

Свързани компании:

Меком АД(MKX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ceneto
преди 11 години
Ледът се пропука, господа съдебни заседатели! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още