IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН поиска от БФБ да спре окончателно сделките с още осем дружества в ликвидация

Регулаторът одобри увеличаване на прякото квалифицирано участие на ЗК „Лев Инс“ АД в „Животозастрахователен институт“ АД от 49,08% на 63,68%

09:29 | 21.02.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде принудителни административни мерки спрямо „Българска фондова борса-София“ АД, с които я задължава  да бъде спряно окончателно извършването на сделки с акции, издадени от осем дружества в ликвидация.Това става ясно от решенията, взети по време на провелото се на 20 февруари заседание на регулатора.

Това са дружествата „Първи май-50“ АД , „Симко“ АД, „Елените“ АД, „Винарска изба-Врачанска Теменуга“, „Лъв“ АД, „Март България“ АД, „Победа-ТВ“ АД и „Кюстендилски плод“ АД.

Комисията също така поиска от „Линкс рисорсис” ЕООД да отстрани констатираните непълноти и несъответствия в представените документи и да представи допълнителна информация във връзка с искането на дружеството за издаване на лиценз като инвестиционен посредник.

На своето заседание регулаторът одобри увеличаване на прякото квалифицирано участие на ЗК „Лев Инс“ АД в „Животозастрахователен институт“ АД от 49,08% на 63,68%, което може да се осъществи при вливане на ЗАД „Здравноосигурителен институт“ АД в „Животозастрахователен институт“ АД.

Изпратено е писмо до „Грейт Ко” ООД с искане да отстрани констатираните непълноти и несъответствия в представените документи и да представи допълнителна информация във връзка с вписването на дружеството като застрахователен брокер.

КФН уведоми още „Алба Брокер“ ООД, че следва да заплати пълния размер на дължимата такса в размер на 6 000 лв., представляваща 80% от таксата за вписване в регистъра на застрахователните брокери. Срокът за произнасяне по заявлението за вписване на дружеството в регистъра ще започне да тече след заплащане на таксата за разглеждане на документите.

Комисията съобщава още, че е получила изпратената от надзорния орган на Люксембург нотификация на AIG Europe S.A. да извършва застрахователна дейност в България при условията на установяване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още