Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Консолидираните продажби на "Стара планина" спадат с близо 14% за десет месеца

За първи път от началото на годината спадът в продажбите остава под 16%, отбелязват от холдинга

Консолидираните продажби на "Стара планина" спадат с близо 14% за десет месеца

Снимка: Pixabay

Консолидираните продажби на „Стара планина холд“ АД за десетте месеца на 2020 година бележат понижение с 13,8% в сравнение с продажбите от началото на 2019 година, обяви компанията чрез БФБ – София.

За първи път от началото на годината спадът в продажбите остава под 16%, отбелязват от холдинга, като очакванията са към края на ноември той да достигне 12,1%.

Вчера холдингът публикува и финансовите резултати на най-значителните предприятия от портфейла си към 31 октомври, като прогнозира и продажбите към края на ноември.

Продажбите на „Елхим - искра“ АД се понижават с 13% на годишна база през първите десет месеца от годината. Дружеството обяви приходи от продажби за месец октомври в размер на 2,6 млн. лв. и с натрупване от началото на годината в размер на 25,4 млн. лв.

Предприятието е на загуба за октомври в размер на 57 хил. лв. и загуба с натрупване от началото на годината в размер на 756 хил. лв.

Прогнозите са приходите от продажби през ноември да са в размер на 2,9 млн. лв., а от началото на годината да достигнат 28,3 млн. лв.

„М+С Хидравлик“ АД обяви продажби за октомври в размер на 10,6 млн. лв. и с натрупване от началото на годината в размер на 84,3 млн. лв. Дружеството остава на брутна печалба за месеца от 2,9 млн. лв., а от началото на годината до края на десетия месец на 2020 г. тя достига малко над 13 млн. лв.

Прогнозата е приходите от продажби да са в размер на 10,3 млн. лв., като през 11-те месеца от 2020 г. да достигнат 94,5 млн. лв.

„Българска роза“ АД отчете продажби за миналия месец в размер на 332 хил. лв. и с натрупване от началото на годината в размер на 2,8 млн. лв. Според неокончателния финансов резултат през октомври печалбата на дружеството е в размер на 20 хил. лв. От януари до края на октомври дружеството остава на загуба в размер на 9 хил. лв.

Стара планина холд АД
Дружеството прогнозира продажбите през ноември да са в размер на 116 хил. лв., като от началото на годината очакват те да достигнат 2,9 млн. лв.

Миналата седмица холдингът обяви и резултати на „Хидравлични елементи и системи“ АД (ХЕС). Дружеството отчете по-слаби продажби през октомври, но по-висока печалба за десетте месеца на годината, което се дължи на държавните субсидии в помощ на компаниите по време на пандемията от COVID -19, както и на намаление на отчисленията за амортизации.

Печалбата на „Хидравлични елементи и системи“ се е повишила с 15,3% през първите десет месеца на година в сравнение със същия период на миналата година, показват неокончателните финансови данни, разпространени чрез БФБ – София.

С интерес се очаква компанията да публикува повече информация за очакваните резултати и предвиждания за приключване на 2020 година до края на седмицата.

Акциите на „Стара планина хилд“ поскъпват с 0,84% от началото на годината при пазарна капитализация от 100,8 млн. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 9 месеца
Copy/Paste на съобщението в x3news без никаква добавена стойност.

Още от Новини и анализи
„Софарма Трейдинг“ освобождава Димитър Димитров като изпълнителен директор