Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Марина Кейп Пропъртис“ притежава над 78% от капитала на „Интеркапитал Пропърти“

Дружеството е записало 21 755 000 броя акции при увеличението на капитала

„Марина Кейп Пропъртис“ притежава над 78% от капитала на „Интеркапитал Пропърти“

Снимка: Pixabay

„Марина Кейп Пропъртис“ ООД е записало 21 755 000 броя акции и притежава 78,35% от капитала на „Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт“ АДСИЦ след увеличението на капитала на дружеството, става ясно от съобщение на БФБ – София.

В края на юли „Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт“ съобщи, че увеличава капитала си от 6 011 476 лева на 30 057 380 лева чрез издаването на 24 045 904 броя нови, обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас и номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1 лев всяка.

Акционери с пряко участие над 5% участие в капитала, посочени в проспекта на дружеството 

Дружеството предвижда част от набрания капитал да се вложат в изграждане/ремонтиране на недвижими имоти. Планира се осъществяване на инвестиции във ваканционен комплекс „Марина Кейп“ и продажба на по-висока цена на инвестиционни имоти (апартаменти), част от ваканционен комплекс „Марина Кейп“. Дружеството възнамерява да продаде инвестиционен проект „Гранд Боровец“ (незавършено строителство) или да осигури финансиране за неговото завършване и пускане в експлоатация.

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДС...
Дружеството отчете 44% спад на приходите от продажби през първото полугодие на 2020 г. През първото шестмесечие на годината дружеството е реализирало приходи от продажби в размер на 285 хил. лв. в сравнение с приходи от 410 хил. лв. година по-рано.

Основната част от приходите (198 хил. лв.) са тези от услуги, главно от експлоатацията на инвестиционни имоти и по-конкретно от отдаване под наем на складове и неизползваеми търговски площи на дъщерното дружество „Марина Кейп Мениджмънт“ ЕООД.

Акциите на компанията поскъпват с над 113% от началото на годината при пазарна капитализация от 1,924 млн. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Изкупиха всички права на „Еврохолд“ при минималната цена