Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Облигациите на "Монбат" започват да се търгуват от 13 февруари

Крайната дата на търговията е 9 януари 2025 г.

Облигациите на "Монбат" започват да се търгуват от 13 февруари

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Съветът на директорите на БФБ – София допусна до търговия на Основния пазар BSE емисията облигации на "Монбат", става ясно от съобщение на сайта на борсовия оператор.

Крайната дата за търговия е 9 януари 2025 г.

Монбат АД
В края на януари "Монбат" АД приключи успешно подписката по издаване на конвертируеми облигации, като бяха записани 28 015 книжа с емисионна цена от 1 000 евро, или общо 28,015 млн. евро. Срокът на емисията е 84 месеца, лихвата е EURIBOR плюс надбавка от 3%, но не по-малко от 3%. Погасяването е планирано на три вноски в края на 5-тата, 6-тата и 7-та година, съответно по 20%, 30% и 50%.

Цената на въвежданите поръчки е в процент от номинала на една пазарна партида /чиста цена/. Цената на поръчките за покупка и продажба на облигации не включва натрупаната лихва от датата на последното лихвено плащане до момента на въвеждане на поръчката.

Паричният сетълмент по сделката се извършва в български лева, по обменния курс на БНБ към датата на сключване на сделката. Индикативната референтна цена за първата търговска сесия е 100% от номинала.

От началото на годината акциите на Монбат поскъпват с 0,25%, а през последната една година ръстът в цената им е 2% при пазарна капитализация от 397,8 млн. лв. 

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Сесията на БФБ приключи без поевтиняваща компания от SOFIX