IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Синергон Холдинг" увеличава загубата през 2017 г.

Приходите от дейността на групата са в размер на 281,6 млн. лв., като нарастват със 7% на годишна база

12:07 | 28.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Към 31 декември групата на "Синергон Холдинг" АД реализира консолидирана загуба преди облагане с данъци в размер на 8,9 млн. лв., което представлява увеличение на загубата с 59% спрямо тази през 2016 г., показва консолидираният отчет за четвъртото тримесечие, разпространен чрез БФБ - София.

Формираният резултат на групата в значителната си част се влияе от търговската дейност на дъщерните дружества, осъществяващи търговия с газ пропан-брутан, течни горива и отоплителни и строителни стоки.

Приходите от дейността на групата са в размер на 281,6 млн. лв., като нарастват със 7% на годишна база. Увеличени са приходите от продажба на стоки с 16,6 млн. лв. и приходите от продажба на услуги с малко над 5 млн. лв.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Увеличението на приходите е вследствие на по-големите приходи от продажби на строителни и отоплителни стоки, продажбите на електроенергия и продажбите на стоки и услуги от хотелиерска дейност. Приходите от продажба на газ пропан-бутан и течни горива намаляват, основно заради намалените обеми на доставки през 2017 г.

Приходите от продажба на продукция намаляват с 446 хил. лв., а другите приходи се свиват с 1,081 млн. лв. Намалението е поради по-малко извършени продажби на имоти.

Разходите за осъществяването на цялостната дейност на групата са в размер на 290,5 млн. лв., като се увеличават с 21,4 млн. лв. спрямо година по-рано.

Към 31 декември групата реализира консолидирана загуба преди облагане с данъци в размер на 8,9 млн. лв., което представлява увеличение на загубата с 59% спрямо тази през 2016 г.

Активите на групата към края на миналата година са на стойност 372,9 млн. лв., като спрямо предходната година намаляват с 1,4 млн. лв.

От началото на годината акциите на Синергон Холдинг поевтиняват с 10,84%, а през последната една година спадът е с 4,92% при пазарна капитализация от  21,296 млн. лв.

Свързани компании:

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още