IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Събранието на варантопритежателите на „Феърплей“ ще е на 10 юни

Събранието е по желание на „Феърплей Интернешънъл“ АД

12:22 | 03.06.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Комплекс Марина хил гр. Черноморец е един от активите, управляван от дружеството marinahill.com</em></p>

Комплекс Марина хил гр. Черноморец е един от активите, управляван от дружеството marinahill.com

Събранието на варантопритежателите на „Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ е свикано за 10 юни 2021 г., съобщи съветът на директорите на фонда чрез „Българска фондова борса" АД.

Събранието се свиква по желание на варантопритежателя „Феърплей Интернешънъл“ АД, притежаващ над 3% от емисията варанти, който е заявил, че иска да запише варантите си.

След искането на „Феърплей Интернешънъл“ АД акциите на „Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ поскъпнаха рязко от 0,48 лв. за акция до около 0,7 лв. за акция или с около 45%.

По проспект варантите могат да се упражнят само при цена от 1 лв. за акция, които ще постъпят в дружеството. Това е пряк път към увеличение на капитала, като фазата с одобрението на проспект и търговия с търгуеми права вече е осъществена. Емисионната ценаот 1 лв. е с около 50% над текущата.

Емисията варанти е 232 017 800 броя, всеки от които дава възможност за записване на 1 акция с емисионна цена от 1 лв., или общо 232 млн. лв. Самите варанти бяха емитирани при цена от 0,001 лв. и в дружеството постъпиха 232 хил. лв. при емитирането им в края на 2016 г.

Текущата цена е под емисионната поради различни фактори. Така например за 2020 г. няма да има дивидент. Освен това коронакризата засегна ваканционните имоти на фонда в гр. Банско (хотел „Свети Иван Рилски"), гр. Созопол (комплекс „Санта Марина") и гр. Черноморец (комплекс „Марина хил").

Основните акционери във „ФПП“ АДСИЦ са „ФП Инвест“ АД с 65,09%, Марио Захариев с 14,43%, Анна Захариева с 5,41% и УПФ „Доверие" с 5,35%. „Феърплей Интернешънъл“ АД е свързано лице, защото Марио Захариев и Анна Захариева са представляващи. Анна Захариева пък е представляващ на мажоритарния собственик „ФП Инвест“ АД.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.

 

Свързани компании:

Феърплей Пропъртис АДСИЦ - варанти(FPPW)

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още