IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Унифарм иска временно спиране на търговията с акции заради вливането в Софарма

Двете дружества свикват извънредни общи събрания за гласуване на преобразуването

14:31 | 09.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

От 22 февруари временно ще бъде прекратена търговия с акции на Унифарм във връзка с преобразуване чрез вливане на дружеството в Софарма, става ясно от молба на Унифарм, изпратена до борсовия оператор.

На 20 декември 2017 г. Комисията за финансов надзор (КФН) издаде одобрение за преобразуването на Унифарм. Управителният съвет на дружеството свиква извънредно общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 23 февруари от 14:00 часа в София, за да се гласува преобразуването. Тогава и Софарма свиква събрание за гласуване на вливането.

При липса на кворум събранието на Унифарм ще се проведе на 9 март 2018 г.

Във връзка с това дружеството изпраща молба до БФБ да бъде спряна борсовата търговия с емисия акции, издадени от Унифарм, считано от 22 февруари до приключване на преобразуването.

"Софарма" притежава 98,77% от капитала на "Унифарм" към 30 септември 2017 г., т.е. почти цялата компания. "Унифарм" има производствени мощности в София, в кв. "Дървеница", в близост до метростанция "Мусагеница".

Ако вливането бъде одобрено и приключено, това ще е третото за "Софарма" след това на "Българска роза – Севтополис" АД - гр. Казанлък и "Медика" АД (с производствени мощности в гр. Сандански).

През последната година акциите на Унифарм поскъпват с 2,38% при пазарна капитализация от 25,8 млн. лв. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:38 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още