Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Захарни заводи" предсрочно погасява емисията си конвертируеми облигации

Заради възможността за конвертиране на книжата в акции дружеството е решило да предприеме увеличение на капитала под условие

"Захарни заводи" предсрочно погасява емисията си конвертируеми облигации

Снимка: Захарви заводи АД

„Захарни заводи“ АД предсрочно ще погаси главницата по облигационния си заем (конвертируеми облигации) и ще увеличи капитала си, за да даде възможност на облигационерите да конвертират облигациите си.

Това става ясно от съобщение на дружеството, публикувано в x3news.com.

Управителният съвет на дружеството е решил да изплати предсрочно главницата по облигационния заем с 5 000 100 лева на датата на шестото купонно плащане – 22 ноември т.г.

Дружеството е предвидило и такса за предсрочното погасяване на емисията в размер на 0,5% от предсрочно изплатената част от главницата. То ще бъде получено на същата дата.

В тази връзка е взето решение и капиталът на компанията да се увеличи под условие от 11 112 919 лева до 11 812 919 лева чрез издаване на 700 000 броя обикновени, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми акции с номинална стойност 1 лев всяка, даващи право на 1 глас в общото събрание на акционерите, право на дивидент и на ликвидационен дял.

Увеличението е във връзка с възможността, която се дава на облигационерите, да конвертират съответните облигации за сумата до 5 000 100 лева.

Новите акции, които те биха получили, ако упражнят правото си да конвертират облигациите си, са от същия вид и клас като досега издадените акции от капитала на „Захарни заводи“.

Една конвертируема облигация с номинал 100 лева дава право на 14 акции на дружеството. Конверсионната цена е 7,143 лева на една акция.

Началният срок за конвертирането на облигациите е 21 октомври, а крайният – 10 ноември, става ясно още от съобщението.

Ако даден облигационер не заяви конвертиране, то той ще получи плащане по главницата в парични средства.

По статията работи: Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Индексите на БФБ приключиха първата за седмицата сесия разнопосочно