IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Захарни заводи" предсрочно погасява емисията си конвертируеми облигации

Заради възможността за конвертиране на книжата в акции дружеството е решило да предприеме увеличение на капитала под условие

09:21 | 22.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Захарви заводи АД</em></p>

Снимка: Захарви заводи АД

„Захарни заводи“ АД предсрочно ще погаси главницата по облигационния си заем (конвертируеми облигации) и ще увеличи капитала си, за да даде възможност на облигационерите да конвертират облигациите си.

Това става ясно от съобщение на дружеството, публикувано в x3news.com.

Управителният съвет на дружеството е решил да изплати предсрочно главницата по облигационния заем с 5 000 100 лева на датата на шестото купонно плащане – 22 ноември т.г.

Дружеството е предвидило и такса за предсрочното погасяване на емисията в размер на 0,5% от предсрочно изплатената част от главницата. То ще бъде получено на същата дата.

В тази връзка е взето решение и капиталът на компанията да се увеличи под условие от 11 112 919 лева до 11 812 919 лева чрез издаване на 700 000 броя обикновени, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми акции с номинална стойност 1 лев всяка, даващи право на 1 глас в общото събрание на акционерите, право на дивидент и на ликвидационен дял.

Увеличението е във връзка с възможността, която се дава на облигационерите, да конвертират съответните облигации за сумата до 5 000 100 лева.

Новите акции, които те биха получили, ако упражнят правото си да конвертират облигациите си, са от същия вид и клас като досега издадените акции от капитала на „Захарни заводи“.

Една конвертируема облигация с номинал 100 лева дава право на 14 акции на дружеството. Конверсионната цена е 7,143 лева на една акция.

Началният срок за конвертирането на облигациите е 21 октомври, а крайният – 10 ноември, става ясно още от съобщението.

Ако даден облигационер не заяви конвертиране, то той ще получи плащане по главницата в парични средства.

Свързани компании:

Захарни Заводи АД Облигации(3Z9N)

Захарни заводи АД(ZHZA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още