IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автомобилната индустрия доминира германския износ и внос

Повече стоки са внесени, отколкото изнесени, предимно в сферата на суровия нефт и природен газ и селскостопанските продукти

16:55 | 26.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Автомобилите и автомобилните компоненти остават най-важната част за износа на Германия. През миналата година от страната са били изнесени автомобили, моторни превозни средства и части на стойност 234,4 милиарда евро, става ясно от данни на Федералната статистическа служба, цитирани от АР.

На второ и трето място следват машини - със 183,6 милиарда евро, и химикали и стоки от химическата индустрия за 114,7 милиарда евро.

По отношение на вноса автомобилите и частите за автомобили също са на върха с 114,6 милиарда евро. Следва ги оборудването за обработка на данни, електрически и оптични продукти на стойност 112,7 милиарда евро и машини за 80,5 милиарда евро.

По този начин Германия изнася повече автомобили и части от моторни превозни средства, отколкото внася (излишък: 119,8 млрд. евро). Това се отнася и за машините (103,0 млрд. евро) и химическите продукти (36 млрд. евро).

Повече стоки са внесени, отколкото изнесени, предимно в сферата на суровия нефт и природен газ, с превес на вноса от 49,8 млрд. евро, и селскостопанските продукти (21,2 млрд. евро).  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още