IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германското промишлено производство неочаквано се понижи през януари

Общата промишлена продукция, включваща производството в преработващата промишленост, енергетиката и строителството, е спаднала с 2,5% в сравнение с декември

12:50 | 08.03.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Промишленото производство в Германия е спаднало през януари противно на прогнозите за увеличение, съобщи статистическата служба Destatis в понеделник, цитирана от MarketWatch.

Общата промишлена продукция, включваща производството в преработващата промишленост, енергетиката и строителството, е спаднала с 2,5% в сравнение с декември, показват календарно изгладени данни. Икономистите прогнозираха увеличение с 0,2%, сочи проучване на The Wall Street Journal.

германско германско

Destatis ревизира нагоре индустриалното производство през месец декември до 1,9% от по-ранните 0,0%.

Общото промишлено производство през януари е спаднало с 3,9% спрямо година по-рано в календарно коригирано изражение, показват още данните.

В сравнение с февруари 2020 г. - месецът преди налагането на първите ограничения в Германия заради пандемията от коронавируса - производството през януари е било с 4,2% по-ниско в сезонно и календарно коригирано изражение.

Изключвайки енергетиката и строителството, промишленото производство е спаднало с 0,5% през януари спрямо декември. Производството на междинни стоки е нараснало с 0,7%, а на потребителските стоки е спаднало с 3%. От друга страна, производството на капиталови стоки е намаляло с 0,8%.

Извън индустрията производството на енергия е нараснало с 0,6% през януари, а производството в строителството е намаляло с 12,2% след силното увеличение, регистрирано през декември.

Данните за промишленото производство последваха публикуването на данните за производствените поръчки в петък за януари, което показа 1,4% месечно увеличение на коригирана база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още