Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Икономическите нагласи в еврозоната се подобряват за четвърти пореден месец

Оценките за Германия обаче отчитат спад

Икономическите нагласи в еврозоната се подобряват за четвърти пореден месец

Снимка: Cyril Marcilhacy/Bloomberg

Нагласите на експертите по финансовите пазари относно икономическото развитие на еврозоната се подобряват за четвърти пореден месец, като съответният показател се покачва с 1 пункт на месечна база през юли до сегашното му ниво от 59,6 пункта.

Индикаторът за текущата икономическа ситуация в еврозоната се повишава с 0,9 пункта до ниво от минус 88,7 пункта. Това показва проучването на икономическите настроения на Центъра за европейски икономически изследвания ZEW, чиито данни бяха публикувани днес.

Още по темата

От друга страна, индикаторът на ZEW за икономическите нагласи в Германия намаля през юли 2020 г. Очакванията вече са на ниво от 59,3 пункта или с 4,1 пункта по-ниско в сравнение с предходния месец. Оценката на текущата икономическа ситуация в Германия от своя страна се подобрява слабо за втори път след януари 2020 г. Съответният показател в момента е на ниво от минус 80,9 пункта, увеличавайки се с 2,2 пункта спрямо юни.

„Прогнозата за германската икономика до голяма степен остава непроменена в сравнение с предходния месец. След много лошо второ тримесечие експертите очакват постепенно увеличаване на брутния вътрешен продукт през втората половина на годината и в началото на 2021 г. “, коментира президентът на ZEW проф. Ахим Вамбах.

 

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Южните и източните региони на Китай подхранват бума на износа през полугодието