Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Молбите за помощи при безработица в САЩ са намалели до най-ниското ниво от април

Броят на всички подадени молби спада рязко за втора поредна седмица

Молбите за помощи при безработица в САЩ са намалели до най-ниското ниво от април

Снимка: Al Drago/Bloomberg

Броят на американците, кандидатствали за първи път за обезщетение за безработица, е спаднал до 787 000 през миналата седмица, най-ниското ниво от април, но остава на равнище, показващо, че възстановяването на пазара на труда се бори с пандемията на коронавируса, показват данни на Investing.com.

Икономистите от Ройтерс прогнозираха спад до 860 000 подадени за първи път молби. Данните от предходната седмица бяха ревизирани до 842 000 от първоначално отчетените 898 000 броя.

Броят на всички подадени молби спадат рязко за втора поредна седмица до 8,373 милиона. Данните от предходната седмица бяха ревизирани до 9,397 милиона. Тези молби отчасти падат, защото много хора са изчерпали правото си на редовни държавни помощи.

С изчерпване на финансирането предприятията, особено в транспортната индустрия, са принудени да съкращават работници, тъй като търсенето остава слабо.

Икономистите очакват молбите да останат високи на фона на нарастващите нови случаи на коронавирус в страната, което според тях може да доведе до още ограничения на държавата и местната власт.

Данните идват в момент, когато преговорите във Вашингтон по споразумение за икономически стимули се проточват на фона на съмненията дали изобщо ще продължат, или ще бъдат прекъснати до изборите на 3 ноември.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Бюджетният дефицит на САЩ се свива с 69% през април на годишна база