IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Молбите за помощи при безработица в САЩ са останали без промяна миналата седмица

Много работодатели срещат трудности да намерят персонал за новооткритите си позиции и са мотивирани да запазят работната си сила

19:41 | 28.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Безработицата в САЩ е на 17-годишен минимум от 4,1 на сто.&nbsp; <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Безработицата в САЩ е на 17-годишен минимум от 4,1 на сто.  Снимка: Ройтерс

Броят на безработните, подали молби за помощи миналата седмица в САЩ, е останал непроменен спрямо предходната седмица на равнище 245 000 - ниска стойност, означаващ здрав пазар на труда, предаде AP.

Министерството на труда съобщи в четвъртък, че средният четириседмичен брой, който е по-постоянна величина, е нараснал с 1750 до 237 750.

Молбите за помощи при безработица са показател за съкращенията, а равнище под 300 000 се смята за ниско в исторически контекст. Много работодатели срещат трудности да намерят персонал за новооткритите си позиции и са мотивирани да запазят работната си сила.

Общо около 1,94 милиона души получават помощи за безработица, което е със 7000 повече в сравнение с предходната седмица.

Силният икономически растеж стимулира назначенията. Пазарът е близо до пълна заетост, като безработицата в САЩ е на 17-годишен минимум от 4,1 на сто. Именно това, както и засилващата се икономика вдъхнаха увереност на Федералния резерв да увеличи преди две седмици основната лихва за трети път през тази година. Американската централна банка очаква три увеличения на лихвите и през следващата година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:24 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още