IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неочакван спад на заявленията за помощи при безработица в САЩ

Това е третия пореден спад на подадените за първи път заявления

17:24 | 20.05.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Заявленията за помощи при безработица в САЩ спаднаха повече от очакваното миналата седмица, съобщи Bloomberg.

Спадът в заявленията за помощи за безработни показва, че пазарът на труда продължава да се подобрява, тъй като все повече американци се ваксинират и се връщат на работа. Независимо от това, равнището на молбите остава значително по-високо от нивата преди пандемията и показва, че пазарът на труда все още е далеч от пълното възстановяване.

Докладът, който показва третия пореден спад на подадените за първи път заявления, съвпада със седмицата, в която ще излезе за месечния доклад за работните места на Министерството на труда.

Данните за заявленията остават нестабилни по време на пандемията. Освен това наскоро над 20 щата обявиха плановете си да се оттеглят от федералните програми за обезщетения за безработица на фона на дебат дали щедрата помощ затруднява наемането на работодателите.

Джорджия, Кентъки и Тексас са начело на тези щати с най-голям спад миналата седмица, показват последните данни на Министерството на труда.

Общият брой на молбите за текущи държавни обезщетения неочаквано скочи със 111 хил. през седмицата, приключила на 8 май, което е най-голямото седмично увеличение от края на ноември.

В същото време подадените за първи път заявления за помощи при безработица за самоосигуряващи се лица намаляха леко миналата седмица.

заявления заявления

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още