Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Очакванията за германската икономика се подобряват значително

Нагласите в еврозоната също се подобряват, показва последното проучване на Центъра за европейски икономически изследвания ZEW

Очакванията за германската икономика се подобряват значително

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

През август 2020 г. нагласите на експертите по финансовите пазари за икономическото развитие на еврозоната се подобряват, като съответният показател се покачва с 4,4 пункта  в сравнение с предходния месец до сегашното си ниво от 64,0 пункта. От своя страна индикаторът за текущата икономическа ситуация в еврозоната спада с 1,1 пункта до ниво от минус 89,8 пункта. Това показват резултатите от последното проучване на Центъра за европейски икономически изследвания ZEW, публикувани на сайта на институцията във вторник.

Още по темата

Икономическите настроения в Германия също отново се увеличават значително на месечна база. Очакванията се намират на ниво от 71,5 пункта, което е с 12,2 пункта по-високо в сравнение с предходния месец. Оценката на икономическата ситуация в Германия обаче слабо се влошава, като съответният показател се понижава с 0,4 пункта до минус 81,3 пункта в текущото проучване.

„Надеждите за бързо икономическо възстановяване продължават да растат, но оценката на ситуацията се подобрява бавно“, коментира президентът на ZEW Ахим Вамбах по повод настоящите очаквания. „Според оценките на отделните сектори експертите очакват да се постигне общо възстановяване, особено във вътрешните сектори. Въпреки това, все още много ниските очаквания за печалбите за банковия и застрахователния сектор през следващите шест месеца предизвикват безпокойство “, подчерта Вамбах.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Лагард открехва вратата за по-гъвкав подход към инфлационната цел