IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разширяването на сектора на услугите в САЩ се охлажда през август

Данните показват, че опасенията относно разпространението на силно заразния делта вариант на коронавируса помрачават търсенето на някои сегменти

18:28 | 03.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американският сектор на услугите се разширява със стабилни темпове през август, макар и да се забелязва леко забавяне спрямо рекордната скорост на експанзия, наблюдавана месец по-рано, съобщава Bloomberg.

Индексът на услугите на Института за управление на доставките се понижава до 61,7 пункта през август спрямо 64,1 пункта, отчетени през юли. Границата от 50 пункта разделя свиването от растежа.

Данните показват, че опасенията относно разпространението на силно заразния делта вариант на коронавируса помрачават търсенето на някои сегменти като ресторантите, развлеченията и пътуванията. Индексът на бизнес активността на ISM, който предоставя паралелен поглед на активността, се понижава до шестмесечно дъно от 60,1 пункта.

Доставчиците на услуги също са изправени пред много от същите ограничения на предлагането и труда като производителите. Материалните запаси се свиват допълнително през август, като падат до най-ниското си ниво за една година.

САЩ САЩ

„Затегнатият пазар на труда, недостигът на суровини, инфлацията и проблемите с логистиката продължават да ограничават капацитета“, споделя Антъни Нийвс, председател на комисията за бизнес проучвания на услугите към ISM.

Данните, предоставени от Министерството на труда, показаха, че темпът на наемане на нови работници се забавя през август, отчитайки най-малкото увеличение за последните седем месеца. Заетостта в хотелиерството - сектор, който отчете силни ръстове през последните месеци, остава стабилна на фона на разпространението на делта варианта и постоянните предизвикателства пред наемането на служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още