IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на фабричните поръчки в Германия надмина очакванията на анализаторите

Повишението отразява възстановяването на показателя от октомврийския спад от -5,8 на сто

12:33 | 06.01.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg</em></p>

Снимка: Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg

Ръстът във фабричните поръчки в Германия изненада анализаторите, надминавайки техните очаквания и давайки повод за оптимизъм след поредното тримесечие, което се характеризираше с рекорден брой заразени с Covid-19, пише Trading Economics. През ноември 2021 г. търсенето е нараснало с 3,7% на месечна база. За сравнение, прогнозите на пазара бяха за 2,1% повишение.

Показателят се е възстановил от октомврийския спад от -5,8 на сто. Основно повишения са отчетени при поръчките в производството на други транспортни съоръжения, като летателни средства, кораби и влакове (32% ръст), следвани от моторните превозни средства, ремаркетата и полуремаркетата (7% ръст).

le le

Източник: Trading Economics

Силният ръст на новите поръчки се дължи предимно на поръчките от чужбина, които са се увеличили с 8,0%. Новите поръчки от еврозоната са нараснали с 13,1%. Новите поръчки от други държави са нараснали с 5,0% през текущия месец. През ноември 2021 г. вътрешните поръчки са се свили с 2,5% спрямо предходния месец.

За периода януари-ноември новите фабрични поръчки са се увеличили с близо 20 на сто. Спрямо февруари 2020 г. - месец преди въвеждането на ограниченията заради пандемията – новите поръчки отбелязват ръст от 6,6 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още