IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските санкции засегнаха продажбите на Microsoft в Русия

Двама от дистрибуторите на компанията в Русия са наложили ограничения на продажбите

12:16 | 22.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Двама от официалните дистрибутори на Microsoft в Русия са наложили рестрикции на продажбите на софтуера на технологичния гигант сред повече от 200 руски компании след новите санкции от страна на САЩ, сочи бюлетин, разпространяван от дистрибуторите, цитиран от Ройтерс.

Ходът на руските дистрибутори показва как по-строгите ограничения, които влязоха в сила на 28 ноември 2017 година, се отразяват в негативен аспект на бизнеса. 

Новите мерки съкращават продължителността на заемите, които могат да бъдат предлагани на руски финансови фирми, подлежащи на санкции, от 30 на 14 дни, и от 90 на 60 дни за руските енергийни компании в списъка със санкциите на САЩ. 

Единият от двамата дистрибутори на Microsoft - руската фирма Merlion, посочва в известието до партньорите си, че всички санкционирани купувачи на лицензи на Microsoft трябва да плащат в кратки срокове или дори да плащат авансово в някои случаи.

Вторият дистрибутор, RRC, посочва, че “са въведени сериозни рестрикции” на поръчките на Microsoft от фирми, обект на санкциите на САЩ.

И двете фирми се позовават на правилата, произтичащи от новия пакет от американски санкции, като причина за допълнителните ограничения.

Нито Melion, нито RRC не са отговори на запитванията за коментар по темата.

“Microsoft има сериозен ангажимент да спазва законовите изисквания и има силни операции по целия свят, така че да гарантира, че нашите партньори също отговарят на тях”, коментират от софтуерния гигант пред Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още