IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackBerry поема по пътя към възстановяването

Компанията отново отчете по-високи резултати от очакваното

17:38 | 20.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Канадската компания BlackBerry отчете резултати за третото ѝ фискално тримесечие, които надминаха прогнозите на анализаторите. За това помогна скокът в продажбите на бизнес софтуер и приходите от лицензи. Новината изпрати цената на акциите на фирмата с над 7% нагоре преди старта на борсовата търговия, предава Ройтерс.

Компанията отчете коригирана печалба от 3 цента на акция за тримесечието, което завърши на 30 ноември. Това е над средната прогноза на анализаторите за изравняване на приходите и разходите според Thomson Reuters I/B/E/S.

Приходите за периода са се свили с 25% спрямо година по-рано до 226 млн. долара, надминавайки прогнозата за 215,4 млн. долара.

BlackBerry заяви, че приходите от продажби на корпоративен софтуер и услуги са нараснали с 11,5% спрямо същия период година по-рано до 97 млн. долара, след като тя е получила около 3000 поръчки от клиенти, включващи НАТО, американското правителство и Deutsche Bank.

Приходите от интелектуална собственост и лицензи са скочили с 67% до 50 млрд. долара. Скок в тази категория донесе неочакван тласък на резултатите на компанията за второто тримесечие.

Продажбите на групата BlackBerry Technology Solution, която включва софтуера QNX, ползван в автомобилни системи за инфотейнмънт и за самоуправляващи се превозни средства, са запазили нивото си от 43 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още