IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директорът на YouTube не позволява на децата си да гледат основната платформа

Те могат да гледат само версията, предназначена за деца - YouTube Kids

19:33 | 02.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Изпълнителният директор на YouTube Сюзън Войчицки сподели, че не разрешава на своите деца достъп до видеоклипове в платформата, освен ако не използват версията, предназначена за деца.

Освен това Войчицки се опитва да ограничи колко време децата прекарват в гледане на видеоклипове в сайта.

„Позволявам на по-малките си деца да използват YouTube Kids, но ограничавам времето, което прекарват  в него“, каза още Войчицки в интервю през CNBC. Тя сподели своята теория, че не е добре да се прекалява с каквото и да е.

YouTube Kids е версия на платформата, собственост на Google, предназначена за деца под 13 години. Приложението съдържа куриран набор от видеоклипове, за да се гарантира, че потребителите гледат съдържание и реклами, подходящи за деца.

Въпреки че трябва да предоставя на детската аудитория възможност безопасно да преглежда видеолипове, YouTube Kids също става арена на проблемно съдържание, включително насилствени или смущаващи видеоклипове, съобщава в. New York Times. Тези предизвикателства принудиха компанията да въведе по-голям родителски контрол върху ориентираната към децата платформа.

Основният сайт на YouTube също се сблъска с проблеми относно безопасността на децата. По-рано тази година YouTube забрани коментирите под десетки милиони видеоклипове с участието на непълнолетни, след като беше открито, че педофили използват платформата, за да насочват трети лица към видеоклипове с малки деца.

През септември Федералната комисия по търговия наложи на YouTube глоба от 170 млн. долара за нарушаване на Закона за защита поверителността на децата в интернет. Агенцията твърди, че YouTube печели милиони, като незаконно събира лични данни от малки деца без съответното съгласие от родителите им. В отговор на това YouTube препоръча на родителите да използват приложението YouTube Kids.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още