Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Глобата от регулаторите тласна Alibaba към тримесечна загуба

Приходите на компанията все пак успяха да надминат пазарните очаквания

Глобата от регулаторите тласна Alibaba към тримесечна загуба

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Китайският технологичен гигант Alibaba отчете нетна загуба за фискалното си четвърто тримесечие, след като миналия месец получи голяма антимонополна глоба, която натежа над финансовите ѝ резултати. Приходите обаче са успели да надминат очакванията, пише CNBC.

За последното си тримесечие Alibaba регистрира 5,47 млрд. юана нетна загуба. По данни на Refinitiv пазарът очакваше 6,95 млрд. юана печалба.

Още по темата

Alibaba се надява, че новите резултати ще сложат край на скорошните проблеми на компанията с регулаторите, които започнаха през ноември с отменянето на първичното публично предлагане на финтех звеното Ant Group за 34,6 млрд. долара.

Оттогава Alibaba се раздели с над 240 млрд. долара от пазарната си капитализация заради неволите си с регулаторите, включително благодарение на глобата от 18,23 млрд. юана (2,8 млрд. долара), която получи в резултат на антимонополно разследване.

Alibaba заяви, че загубата от операции е 7,66 млрд. юана и е следствие от глобата. Но като се изключи това, нетната печалба от операции би била 10,56 млрд. юана, което представлява 48% ръст на годишна база.

Китай увеличава натиска си върху местния технологичен сектор. Миналия месец пазарният резултатор започна разследване на „потенциални монополни практики“ на гиганта в доставката на храна Meituan – компания, с която Ele.me на Alibaba се конкурира.

Листнатите в Съединените щати акции на Alibaba понижиха стойността си с 0,6 на сто преди началото на борсовия ден.

Китайската компания, която се занимава с онлайн търговия, обяви, че очаква 930 млрд. юана приходи за фискалната си 2022 г. Това ще е близо 29,65% повишение на годишна база.

По статията работиха: автор Елена Кирилова, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
ЕС говори за забрана на технологиите за лицево разпознаване