Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

IT секторът прави планове за растеж въпреки безпрецедентната ситуация

Има промяна в динамиката на пазара и намалява желанието на служители да променят работно си място в сектора, посочи Константин Боев от Tick42

гледано: 4276   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа
Сегашното положение е безпрецедентно за модерната история и се отразява за всеки един от нас в личен и професионален план. Нашият текущ бизнес има късмета да не е сред директно засегнатите от кризата. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Константин Боев, мениджър дигитален маркетинг, Tick42.
Още по темата

"Това се дължи на две причини. Нашият продукт е дигитален и основните ни клиенти са от индустрии, които засега не са силно засегнати от кризата. Това са финансовата и телекомуникационната", поясни той.

Константин Боев коментира, че се наблюдава леко забавяне на новите сделки, тъй като фирмите в момента са фокусирани навътре и отделят ресурс и внимание, за да пригодят работните процеси към новия начин на работа.

Мениджърът, който се занимава с дигитален маркетинг на Tick42, разказа и за дейността й.

"Tick42 е българска фирма с 10-годишна история и в момента имаме около 100 служители. Фирмата се занимава с изработката на продукти и доставянето на услуги, свързани с подкрепата на големи организации в модернизацията и дигитализацията на системи и процеси с цел да повишат продуктивността на служителите и да намалят разходите. На глобално ниво имаме над 25 хиляди потребители", посочи Боев.

Той разкри, че планове на Tick42 не са се променили. „Имаме агресивен план за растеж и искаме да разширим фирмата с между 15 и 20%", разкри експертът.

По думите му в момента в IT сектора в България са заети близо 30 хиляди души.

„Вярваме, че секторът ще остане стабилен и сме щастливи, че сме част от него. Има промяна в динамиката на пазара и намалява желанието на служители да променят работно си място в сектора. В момента процеса по наемане на нови служители се провежда изцяло онлайн", съобщи Константин Боев.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (8)

0
 
2
 
8
khao до: terziеv
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
що се изказваш неподготвен, а ? Мога да ти кажа на прима виста поне 5 компании с над 100 човека дето не са аутсорснати !... всъщност ти знаеш ли какво значи термина outsourcing ?
3
 
1
 
7
terziеv до: V.At.
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Дам, "нормална" IT фирма е смях. 9/10 от т.нар. IT сектор е outsourcing, а останалите са до 20 служителя. Големи като "Сирма" са баш "нормални"
0
 
4
 
6
V.At. до: terziеv
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Всъщност съм съгласен и с двете статии. Ако си "стартъп" благодарение на усвояване на европейски средства, без никаква сериозна разработка, подкрепен от същите такива усвоители, не ще фалираш, ами ще умреш от мъка. Ако си нормална фирма, разчитаща само на собствен труд, без "усвояване" и други фокуси, но си направил малък, но ценен и продаваем продукт, с всички нови технологии, че клиентите ти в момента дори са ти благодарни - ще се скъсаш от работа и нови клиенти именно в настоящия момент.
Дойде време на истината и фалшивите ще ги познаете по неудържимия рев.
1
 
2
 
5
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
В статията Бай Ху-й от никому неизвестна фирмичка :) И оп - сектора...
2
 
6
 
4
фиг.1 до: terziеv
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Защо първата реакция към всяка информация трябва да е недоверие? Само малка част от IT сектора са стартъпи, както и не всички стартъпи са IT. Всъщност, познавам хора от бранша, които точно в момента не могат да вдигнат очи от работа.

Още от Новини
Apple заличи половин трилион долара от пазарната си капитализация за 12 сесии