IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите тенденции в 3D индустрията - дигитализация на съдържанието

Сhaos Group разработва технологии за филмовата, ахитектурната и автомобилната индустрия, разгазват нейните ръководители

09:01 | 28.07.20 г.
<p>
	Мирослав Стойчев, вицепрезидент &quot;Утвърдени продукти&quot;. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Мирослав Стойчев, вицепрезидент "Утвърдени продукти". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Тенденциите в областта на 3D индустрията са свързани с дигитализация на съдържанието. Много често в продуктовия каталог на дадена фирма снимките на продуктите са начертани с 3D апликация и са направени фотореалистично с "изрендване" на повърхността. Това стана ясно от разговора на Вероника Тонева с Петър Митев, съосновател и изпълнителен директор на Chaos Group; Мирослав Стойчев, вицепрезидент "Утвърдени продукти", и Явор Трифонов, вицепрезидент "Облачни услуги, нови продукти и стратегически партньорства", за рубриката "Bloomberg TV Bulgaria интервю".

Chaos Group стартира дейност през 1997 г., когато  започва като компания за реклами с 3D технология, разкри съоснователят и изпълнителен директор на компанията Петър Митев.

Впоследствие, в рамките на няколко месеца, започва писането на софтуерните продукти, които и досега са на пазара. Компанията е лидер в областта на компютърната графика. Разработва технологии за филмовата, ахитектурната и автомобилната индустрия. В София за нея работят над 300 души. Chaos Group има развойна дейност в Чехия, офиси в САЩ, Корея и Япония.

Пробивът ѝ е направен с продукта V-Ray, който е наличен за много платформи. Развиват и продукта Corona.

Явор Трифонов, вицепрезидент "Облачни услуги, нови продукти и стратегически партньорства", коментира, че последното поколение на  V-ray -  V-ray 5, цели оптимизиране на скоростта на изчислителния процес, но има нови фийчъри. "Сега, след като е създадено изображението и е минал изчислителният процес, могат да се правят постпродакшън модификации. От година и половина предлагаме услуга за cloud render – за изчисляване на изображенията в облака", поясни той.

Мирослав Стойчев, вицепрезидент "Утвърдени продукти", посочи, че връзката с крайния клиент е в основата на процеса на работа на Chaos Group. Над 98% от продажбите на компанията са извън България.

По думите на Явор Трифонов облачните услуги дават време на дизайнерите за повече творчество.

Целия разговор вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още