IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Qualcomm официално отхвърли сделката с Broadcom

Според Qualcomm предложената оферта е прекалено ниска

19:17 | 13.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на мобилни чипове Qualcomm официално отказа сделката за придобиване от Broadcom за 103 млрд. долара, посочвайки, че офертата подценява компанията и ще бъде изправена пред регулаторни препятствия, предава Ройтерс.

Книжата на Qualcomm повишиха стойността си с около 2,5% до 66,17 долара в резултат от новините, докато тези на Broadcom понижиха своята с 1,3% до 261,55 долара.

“Бордът стигна до заключението, че предложението на Broadcom значително подценява Qualcomm и е свързано със значителна регулаторна несигурност”, коментираха от компанията в изявление.

Broadcom заяви, че ще се опита да говори с борда и мениджмънта на Qualcomm, като допълни, че е получила добра обратна връзка от ключови клиенти и акционери.

“Ние продължаваме да вярваме, че нашето предложение представлява най-привлекателната алтернатива, която е на разположението на акционерите на Qualcomm и ние сме насърчени от тяхната реакция”, допълват от Broadcom.

И двете компании посочват Apple за един от топ клиентите си. Анализатори твърдят, че сделка между двете ще помогне на Qualcomm да разреши правната си битка с производителя на iPhone, тъй като Broadcom има по-близки отношения с Apple.

Broadcom отправи непоискана офертата си за придобиването на Qualcomm, в опит да се превърне в доминиращ доставчик на чипове, използвани в около 1,5 млрд. смартфона, колкото се очаква да бъдат продадени по света тази година.

Според анализатори сега Broadcom може да отправи по-висока оферта, да се опита да разклати Qualcomm отвътре или да предприеме друг подход.

Най-лесната възможност ще бъде разговор с борда на Qualcomm и получаване на съгласие за по-висока цена.

“Знаем какви са опциите ни и не сме изключили нито една възможност”, коментира пред Ройтерс миналата седмица главният изпълнителен директор на Broadcom Хок Тан.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:13 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още