IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вълна от скептицизъм залива Samsung Electronics

Две компании намалиха прогнозите си за оперативната печалба на компанията за четвъртото тримесечие

15:42 | 21.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ралито на азиатските технологични компании за тази година изглежда е към своя край, след като две анализаторски компании понижиха прогнозите си за оперативната печалба на Samsung Electronics за четвъртото тримесечие. Това подхрава скептицизма, че ръстовете в индустрията може би се изчерпват, предава Bloomberg.

HI Investment & Securities намали прогнозата си за печалбата на фирмата за четвъртото тримесечие с 4,8% до 15,7 трлн. вона (14,5 млрд. долара) от 16,5 трлн. вона, отразявайки силния вон и плащанията на бонуси.

Междувременно анализаторите от Korea Investment Holdings също свиха прогнозата си със 7,8%.

През последните четири седмици шест фирми намалиха оценките, сочат данни, събрани от Bloomberg.

Книжата на Samsung понижиха стойността си с 2,4%, достигайки дъно за септември, във връзка с новините, а с това свиха ръста си за годината до 38%. Акциите удариха рекорден връх през ноември.

Скорошните свивания на прогнозите идват само няколко седмици след като анализаторите от Morgan Stanley трябваше да обяснят защо понижават прогнозите си за Samsung и ѝ Taiwan Semiconductor Manufactoring след „силно“ изтегляне на някои инвеститори. Шон Ким, анализатор от Morgan Stanley, сви своята прогноза за цената на акциите на Samsung, на фона на притесненията за оценката на южнокорейския гигант, ръста на печалбата и цикъла на продажбите на чипове за памет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още