IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Активният начин на живот повишава продуктивността

“Спортът подобрява здравето, но и те учи на дисциплина в живота и работата“, споделя Борис Сарабеев, управител на офиса на Модис България в Пловдив

13:59 | 10.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp; </em><em>&quot;Модис България&quot;</em></p>

Снимка:  "Модис България"

С настъпване на тенденцията компаниите да въвеждат дистанционна работа за служителите си, нуждата от активен начин на живот се усеща все по-силно. Липсата на физически контакт с колегите, стоенето пред компютъра по цял ден и намаленото движение обаче могат да доведат до спад в продуктивността и мотивацията на хората. Ето защо е изключително важно всеки от нас да отделя от 30 до 60 минути на ден за спортни активности.

Всички знаем, че физическите упражнения ни поддържат здрави, но те също така могат да увеличат производителността във всички области на живота ви. Тренирайки, генерираме повече енергия, намаляваме психическата умората и подобряваме умственото си състояние.

Активният начин на живот влияе положително на тонуса и концентрацията

Поддържането на добро физическо здраве спомага и за подобряване на общата работоспособност. Спортните активности могат не само да помогнат за намаляване на телесното тегло, но и да подобрят общо физическото състояние и да дадат повече издръжливост, за да отговорите на физическите нужди на вашата работа.

Спортът подобрява психическото здраве

Редовните упражнения могат да помогнат за ограничаване на чувствата на тревожност и депресия. Когато тренирате, мозъкът ви освобождава серотонин, който ви помага да се чувствате по-добре и подобрява вашето душевно състояние, което прави справянето със стреса на работа по-лесно.

Спортът може да ви помогне да намерите баланс между работата и личния ви живот

Тренировките са още един елемент, който да добавите в списъка си със задачи за деня. Според статия в Harvard Business Review хората, които тренират всеки ден, изпитват по-малко проблеми при намирането на баланс между професионален и личен живот. Това се дължи на по-структурираната им дейност, която спомогна да станат по-добри в управлението на времето. 

„Това са една малка част от причините, заради които, заедно с колегите ми от Модис, организираме редица спортни активности за своите служители, сред които йога в офиса, cross fit тренировки, тичане в парка, и дори образователни семинари за здравословно и балансирано хранене. През месец април, стартирахме и виртуална спортна програма, наречена Stay Active, в рамките на която изпращаме до всички служителите видеа с тренировъчни програми, заснети от наши колеги, които са специално пригодени за тренировка в домашни условия. Освен упражненията, споделяме и препоръки и програми за здравословно хранене и активен начин на живот“, споделя Борис Сарабеев, управител на офиса на "Модис България" в Пловдив.

Борис е и запален спортен ентусиаст. От няколко години е част от триатлонското общество в България и голяма част от неговото ежедневие е триатлона. Започва „спортната си кариера“ от интерес към неизвестното, любопитство към това на какво е способно човешкото тяло и най-вече, за да подобри физическото си състояние. Така се включва в Win4Youth програмата на Adecco Group, от която е част "Модис България", и от 2013 г. е посланик на инициативата.

Мисията на програмата Win4Youth е да популяризира активния начин на живот, да засили спортните дейности и да подкрепи децата от цял свят, чрез различни инициативи като спортни събития и благотворителни програми. За изминалото десетилетие, чрез програмата са реализирани значителен брой финансови и материални дарения за различни неправителствени организации, подпомагащи децата и младежите. В България за този период са натрупани повече от 150 000 км от бягане, колоездене, плуване и много други спортове. За същия период няколко организации получиха финансова подкрепа, сред които Фондация „Димитър Бербатов“ и мисията на SOS Детски селища, на която бяха дарени 50 000 долара през 2017 г.

“В Модис знаем колко е важно да поддържаме физическото си здраве и имаме няколко спортни инициативи като Stay Active, Win4Youth и Modis Running Team, които подкрепят активния начин на живот. Тази година искаме да обединим още повече хора чрез спорта и затова Модис България ще подкрепи Държавното Първенство по Триатлон.

Държавното първенство по триатлон ще се проведе през уикенда на 15-16 август в гр. Пловдив на Гребния канал. В него ще вземат участие над 100 професионални атлета във всички възрастови групи от повече от 10 спортни клуба по триатлон от цялата страна, членове на Българска Асоциация по Триатлон (БАТ).

По време на събитието ще популяризираме и каузата Win4Youth. Всички участници ще имат възможността да се регистрират в мобилното приложение и да проследят своите спортни дейности. Всички събрани километри и часове ще бъдат превърнати в благотворително финансиране, подкрепяйки Plan International с тяхната жизненоважна работа за подобряване на живота на младите хора чрез образование и заетост“, допълва Борис Сарабеев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още