IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бижутата ускориха приходите на Richemont в празничния сезон

Приходите в континентален Китай нарастват с двуцифрен процент, компенсирайки спада в Хонконг

12:56 | 17.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Richemont, втората по големина група за луксозни стоки в света, отчете в петък 4% ръст на продажбите през третото тримесечие, подпомогнат от двуцифрения растеж в Китай, който компенсира намаляването на продажбите в Хонконг, съобщава Ройтерс.

Продажбите достигнаха 4,16 млрд. евро (4,6 млрд. долара) през трите месеца до декември. Анализаторите очакваха 4% ръст  до 4,11 млрд. евро, информира Bloomberg. Акциите поскъпнаха с 5,7% в Цюрих.

Швейцарската часовникарска индустрия разчиташе на пазара в Хонконг, но това е напът да се промени, тъй като продължаващите месеци наред протести там доведоха до по-малко туристи и до затваряне на магазините. 

Приходите на Richemont в континентален Китай компенсират това, нараствайки с двуцифрен процент.

Растежът на продажбите по празниците беше задвижван от бижутата. Това показва колко важна е категорията за Richemont, тъй като осигурява решаваща подкрепа във времена, в които компанията се бори с по-слабите продажби на часовници. „В лицето на Cartier компанията има най-силния бранд за бижута в света“, казва Джон Кокс, анализатор от Kepler Cheuvreux.

Richemont е изправена пред по-силна конкуренция в тази категория, след като LVMH се съгласи да купи Tiffany за 16 млрд. долара миналата година. Анализаторите очакват, че марката ще бъде по-силен конкурент на Cartier при новите си френски собственици.

Подразделението за часовници на команията отчита ръст от 2%, възстановявайки се от спада през първата половин година, докато приходите от търговия на едро, които намаляха през предходните години, не отбелязаха особена промяна. Това е знак, че Richemont постига напредък, като премахва партньорите за дистрибуция в опит да избегне излишния инвентар при търговците на часовници.

Ръстът от 2% в онлайн дистрибуторското подразделение на Richemont е разочароващ. Richemont обвинява нарастващата конкуренция при ценообразуването, както и времеемката и скъпа интеграция на онлайн дистрибуторите Yoox Net-a-Porter и Watchfinder.

Акциите на Richemont поскъпнаха с 21% през 2019 г.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още