Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Cineworld затваря всичките си 787 кина

Компанията разговаря активно със своите кредитори

Cineworld затваря всичките си 787 кина

Снимка: Pixabay

Британският кинооператор Cineworld обяви, че ще затвори всичките си 787 кина в 10 държави заради пандемията на коронавируса. Освен това води преговори с кредиторите си за справяне с проблемите си в момента, предава Ройтерс.

Cineworld, вторият по големина оператор на кина в света, заяви, че е отменил плащането на дивидент за четвъртото тримесечие, както и предстоящите тримесечни дивиденти за 2020 г. Същевременно говори с наемодатели, филмови студиа и доставчици за омекотяване на удара от затварянето на обектите си.

Съединените щати, най-големият пазар на компанията с над 500 кина, където генерира три четвърти от приходите си, в момента има най-голям брой потвърдени случаи на коронавируса – над 355 хил., а смъртните случаи надхвърлят 10 хил.

Компанията твърди, че следи напредъка по придобиването на канадския си конкурент Cineplex за 1,65 млрд. долара – сделка, която накара Cineworld да търси допълнително финансиране в размер на 2,2 млрд. долара, а сега това поражда опасения за дълга ѝ.

Сега комбинираният кедитен рейтинг на компанията, който измерва колко вероятно е тя да не изпълни задълженията си през следващата година по скалата от 100 (малко вероятно) до 1 (особено вероятно), е „1“, сочат данни на Refinitiv Eikon.

“Приветстваме програмите за спешна помощ за защита на работните места и бизнеса, които бяха обявени на нашите пазари и към които ще се обърнем, както е уместно“, посочват от Cineworld, допълвайки, че затварянето на кината е нещо, което не е можела да си представи само преди няколко месеца.

Компанията твърди, че нейните изпълнителни директори доброволно са се съгласили да разсрочат плащанията на заплатите и бонусите си, а директорите на по-ниско ниво ще направят същото. Освен това фирмата съкращава всички „ненужни“ разходи.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
С 6,1 млрд. долара за ден Илон Мъск вече е по-богат от Уорън Бъфет