IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coca-Cola ще произвежда алкохолни напитки за първи път в 125-годишната си история

Тя обаче ще бъде предназначена само за японския пазар

12:43 | 07.03.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-голямата компания за производство на безалкохолни напитки в света Coca-Cola планира да произведе алкохолна напитка за първи път в 125-годишната си история, съобщи BBC.

Стъпката отразява желанието на компанията да се възползва от все по-големия интерес на страната към Chu-Hi - консервирани и ароматизирани напитки, в които има доза от местно алкохолно питие, наречено shochu. Продуктът обикновено е с между 3% и 8% алкохолно съдържание.

Старши изпълнителният директор на Coke в Япония заяви, че ходът е "скромен експеримент за конкретен сегмент на нашия пазар".

„Досега не сме експериментирали в категорията напитки с ниско алкохолно съдържание, но това е пример за това как продължаваме да проучваме възможностите извън нашите основни области", каза Жорже Гардуно, президент за Япония на Coca-Cola.

Малко вероятно е питието да се продава извън Япония.

Chu-Hi - съкращение за shochu highball - се продава като алтернатива на бирата, което се оказва особено популярно сред жените.

Японските големи компании за напитки, включително Kirin, Suntory и Asahi, имат разнообразни напитки и продължават да експериментират със стотици вкусове.

Фразата "алкопоп" обикновено се свързва със сладки, но алкохолни напитки, а през 90-те години във Великобритания брандове в същата посока като Hooch, Reef, Smirnoff Ice и Bacardi Breezer станаха много популярни.

Те обаче бяха разкритикувани, че насърчават младите хора да пият алкохол в големи количества, защото са твърде лесни за консумация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 6 години
листа на кока .... кокаина, няма листа ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Sakamano
преди 6 години
Кока-колата първоначално е била произвеждана от кокаинови листа накиснати във вино. Аз лично подкрепям връщането към традицията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още