IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coca-Cola тепърва очаква по-сериозния удар от коронавируса

Глобалните обеми на продажбите на компанията са се свили с 25% от началото на април

18:45 | 21.04.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Производителят на безалкохолни напитки Coca-Cola обяви, че затварянето на кината, ресторантите и стадионите заради коронавируса продължава да засяга бизнеса му, а по-сериозно влияние от всичко това се очаква върху резултатите си за второто тримесечие, пише CNBC.

Гигантът разкри още, че глобалните му обеми са се свили с 25% от началото на април.

“Крайното въздействие върху второто тримесечие и цялата 2020 г. е неизвестно на този етап, тъй като ще зависи силно от продължителността на социалното дистанциране, както и от същността и темпа на макроикономическото възстановяване“, коментират от компанията. „Въпреки това влиянието през второто тримесечие ще е значително“.

Цената на акциите на Coca-Cola се повиши с 1,7% преди началото на търговията в САЩ.

Компанията отчете нетна печалба за първото си фискално тримесечие в размер на 2,78 млрд. долара, или 64 цента на акция, от 1,68 млрд. долара, или 39 цента на акция, година по-рано.

Като се изключат някои елементи, компанията е спечелила по 51 цента на акция.

Нетните приходи от продажби са се свили с 1 на сто до 8,60 млрд. долара. Органичните приходи, които не включват влиянието на чуждестранните валути, придобиванията и отписванията, са останали без промяна през тримесечието.

Wall Street очакваше 44 цента печалба на акция при 8,28 млрд. долара приходи, на база на проучване на Refinitiv. Въпреки това е трудно да се сравнят отчетените данни с прогнозите на анализаторите за тримесечието, тъй като пандемията продължава да засяга икономиките по света и прави оценката за финансовите резултати по-трудна.

Компанията заяви, че годишните ѝ финансови резултати не могат да бъдат прогнозирани в момента. Тя посочи, че причина за това е несигурността около пандемията на коронавируса. Coca-Cola оттегли своята прогноза за 2020 г. още през март. Преди това компанията очакваше органичните приходи да нараснат с 5%, а коригираната печалба на акция да се повиши със 7 на сто до 2,25 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
kane
преди 3 години
ако съм Бъфет, бих започнал да роизвеждам сироп за кашлица кока-кола и да го рекламирам с китайска панда по мърдок наречени новини
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
Фалитът и зарварянето на Кока Кола , Пепси , МакДоналдс , може да е само от полза занчовечеството !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още