IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney и Скарлет Йохансон разрешиха спора си за "Черната вдовица"

Спорът беше следен отблизо заради евентуалните последици за Холивуд

11:45 | 01.10.21 г.
<p>
	<em>Скарлет Йохансон. Снимка: БГНЕС/EPA/DAVID SWANSON</em></p>

Скарлет Йохансон. Снимка: БГНЕС/EPA/DAVID SWANSON

Филмовото студио Walt Disney Co и актрисата Скарлет Йохансон са разрешили своя правен спор около пускането на екран на филма "Черната вдовица", заявиха от компанията и актрисата, предаде Ройтерс.

Условията на споразумението между Disney и компанията Periwinkle Entertainment на Йохансон не бяха разкрити.

36-годишната Йохансон заведе дело срещу Disney през юли, обвинявайки развлекателния гигант, че е нарушил договора ѝ, като е предложил филма в абонаментната си стрийминг услуга Disney+ едновременно с представянето му в кината.

В жалбата на Йохансон, подадена до Върховния съд на окръг Лос Анджелис, се твърди, че стратегията за едновременното двойно пускане на "Черната вдовица" е намалила възнаграждението ѝ, което според актрисата би трябвало да се основава отчасти на приходите от ексклузивно представяне в кината.

От Disney се противопоставиха тогава на жалбата, като заявиха, че "няма основание" и студиото е спазило условията на договора на Йохансон. Компанията също така заяви тогава, че делото на Йохансон демонстрира „безчувствено пренебрежение“ към рисковете за филмовата публика по време на пандемията от COVID-19.

Спорът беше следен отблизо заради евентуалните последици за Холивуд, тъй като медийните компании се стремят да изградят своите стрийминг услуги, предлагайки първокласно съдържание, за да привлекат абонати.

"Черната вдовица", която дебютира на 9 юли в кината и срещу такса от 30 долара в Disney+, е спечелила над 378 млн. долара от билети за кино по целия свят, сочат данни на услугата за проследяване на филми Box Office Mojo. Лентата е спечелила и около 60 млн. долара чрез стрийминг през първите 20 дни от пускането си, посочват от Disney.

Йохансон играе измислен руски супергерой, превърнал се в Отмъстител - роля, която вече е играла в девет филма на Marvel.

"Много съм доволен, че успяхме да постигнем взаимно споразумение със Скарлет Йохансон по отношение на "Черната вдовица", заявява Алан Бергман, председател, отговарящ за съдържанието, на Disney Studios, в изявление в четвъртък. Той посочва, че компанията очаква с нетърпение да работи с Йохансон по "редица предстоящи проекти".

Йохансон също заяви, че се радва, че е разрешила различията си с компанията и очаква с нетърпение по-нататъшно сътрудничество. "Невероятно се гордея с работата, която свършихме заедно през годините, и много се насладих на творческите ми отношения с екипа", се казва в изявлението й.

Йохансон оглави класацията на списание Forbes на най-високоплатените актриси в света през 2018 и 2019 г. Печалбата ѝ преди данъци възлиза на 56 млн. долара от юни 2018 г. до юни 2019 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още