IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Джуманджи" донесе най-дългата победна серия в боксофиса за Sony от 2001 г.

Лентата се класира на първо място в Северна Америка за трета поредна седмица

09:51 | 22.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Три нови филмови премиери се конкурираха за вниманието на зрителите с три потенциални претендента за “Оскар” през този уикенд, като всичките шест ленти загубиха напреварата за сметка на новата продукция на Sony “Джуманджи: Добре дошли в джунглата”, предава Bloomberg.

Новата версия на филма от 1995 г., в който участваше Робин Уилямс, генерира 20 млн. долара в кината в САЩ и Канада, като оглави боксофис класцията за трета поредна седмица, посочва ComScore.

Трите нови премиери - “Бърлога на крадци”, “12 силни” и “Forever My Girl”, се изправиха срещу три филма, които се насочват към филмовите награди този сезон - “Призови ме с твоето име”, “Аз, Тоня” и “Phantom Thread”.

В новата версия на “Джуманджи” участва Дуейн “Скалата” Джонсън, а лентата носи най-дългата победна серия за отделен филм на Sony от “Блек Хоук” насам, който излезе в края на 2001 г. Компанията може да се окаже в списъка с номинираните за “Оскар” с “Призови ме с твоето име”. 

“12 силни” на Warner Bros., в който участват Крис Хемсуърт и Майкъл Шанън, разказва историята на войници от специалните сили, които са изпратени в Афганистан около терористичната атака на 11 септември. Филмът се класира втори с приходите си от 16,5 млн. долара, като успя да надмине значително прогнозите за 12 млн. долара според BoxOfficePro. Критиците обаче останаха раздвоени относно продукцията, като в RottenTomatoes.com лентата събра 54% положителни отзива.

Бърлога на крадци” на STX Entertainment, в който участват рапърът 50 Cent и Джерард Бътлър, генерира 15,3 млн. долара приходи и се озова на третото място в боксофиса. Прогнозата на Box Office Mojo беше, че лентата ще събере 6 млн. долара в рамките на дебютния си уикенд. Критиците дадоха само 33% положителни отзиви за продукцията.

“Forever My Girl” на Roadside Attractions не се хареса на критиците и в резултат на това събра само 19% добри отзиви. Лентата е базирана на роман и разказва историята на музикална кънтри звезда. Филмът се класира на 10 място, след като събра 4,7 млн. долара от продажбата на билети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още