IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Лигата на справедливостта" подкрепя резултатите на Time Warner

Медийната компания отчита добри приходи и от канала HBO, по който се излъчва "Игра на тронове"

18:02 | 01.02.18 г.
<p>
	Кадър от филма &quot;Лигата на справедливостта&quot;. <em>Снимка: Warner Bros.</em></p>

Кадър от филма "Лигата на справедливостта". Снимка: Warner Bros.

Медийната компания Time Warner, която е в процес да бъде придобита от AT&T, отчита по-добри от очакваното печалба и приходи за тримесечието. Прогнозата, обявена в четвъртък, се подкрепя от успеха на последния филм със супергерои „Лигата на справедливостта“, съобщава Ройтерс.

Приходите от Warner Bros - най-голямото подразделение на компанията по постъпления, които включват бизнеса с филми, се увеличават с 4,8% до 4,05 млрд. долара. Анализаторите очакваха те да са в размер на 4,03 млрд. долара, сочат данни на аналитичната компания FactSet.

Лигата на справедливостта“, в която играят израелската актриса Гал Гадот и американския актьор Бен Афлек, е донесла почти 656 млн. долара от излъчването си в цял свят към 28 януари, показват данни на консултантската компания Box Office Mojo.

Приходите на компанията от Home Box Office (HBO), по която се излъчва хитовия сериал „Игра на тронове“, нарастват с 12,7% до 1,68 млрд. долара. Анализаторите очакваха приходи за 1,65 млрд. долара, посочва FactSet.

Нетната печалба на Time Warner се увеличава до 1,39 млрд. долара, или 1,75 цента на акция, през четвъртото тримесечие на 2017 г. основно заради бонус от по 1,06 долара на акция вследствие на данъчната реформа в САЩ.

За същия период на предишната година компанията отчете положителен финансов резултат от 293 млн. долара, или 37 цента на акция.

Приходите на компанията като цяло се увеличават с 9% до 8,61 млрд. долара, задминавайки оценката на анализаторите от 8,42 млрд. долара. Според Thomson Reuters коригираната печалба на акция на Time Warner възлиза на 1,60 долара на акция – над средната оценка за 1,43 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още