IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wal-Mart ще се конкурира с Amazon с ново име

Търговецът на дребно иска да се отдалечи от имиджа си на традиционен магазин

17:23 | 06.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-големият търговец на дребно - Wal-Mart Stores Inc., който има повече от 11 700 магазина по света, обяви, че ще съкрати юридическото си име на Walmart Inc., съобщи MarketWatch.

Този ход подчертава намеренията на компанията да се отдалечи от имиджа на традиционен магазин, като започне да се конкурира онлайн с Amazon.com Inc.

"Чувствахме, че е най-добре да имаме име, което да съответства на идеята, че можете да пазарувате, както ви харесва като клиент", каза главният изпълнителен директор на Wal-Mart Дъг Макмилън.

Други големи компании също са променяли имената си, за да сигнализират на клиенти или инвеститори за промяна на стратегията. Стив Джобс през 2007 г. реши да скъси името на Apple Computer Inc. на Apple Inc., след като премести фокуса върху телефони и други устройства.

Google Inc. стана Alphabet Inc. през 2015 г., тъй като компанията разшири бизнеса си извън онлайн търсенето, включвайки дейности в сферата на автономните автомобили и роботите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още